Ostoskeskuksen kellarissa maistuu aito Espanja

Ravintolat

Los Pollos

Koskikeskus, Hatanpään valtatie 1 P. 040 032 0328

Mikä

Keittiömestari Toni Leskisen ja sijoittaja Aku Haljoen ravintola keskittyy nimensä mukaisesti espanjalaiseen tapaan grillattuun kanaan. Kanaa saa myös espanjalaisina kroketteina ja vaikkapa voileivän välissä. Tyylilaji on muodikkaasti fast casual, eli tarjottavat valmistetaan hyvistä raaka-aineista nopeasti, ja ne voi nauttia paikan päällä tai napata mukaan.

Keittiöstä vastaava Toni Leskinen on aiemmin työskennellyt muun muassa ravintola Saludissa.

Sijainti

Los Pollos sijaitsee Koskikeskuksen alakerrassa, Otavalan tunnelissa. Äkkiä ajatellen sijainti ei tunnu ihanteelliselta. Ohikulkua ei ole aivan mahdottomasti, eikä ostoskeskuksen kellarikerros muutenkaan vaikuta kaikkein vetovoimaisimmalta paikalta ravintolalle.

Toivottavasti tämä tulkinta on väärä, sillä ravintola itsessään ansaitsee tulla huomatuksi ja vierailluksi.

Miljöö ja tunnelma

Grillatun kanan tuoksu leijailee vastaan jo tunnelin käytävällä. Sisältä Los Pollos on fast casual -paikaksi yllättävänkin ravintolamainen. Mutta hyvällä tavalla. Voisiko tätä kuvailla jopa viihtyisäksi? Espanjalaisvaikutteitakin sisustuksesta löytyy.

Keskellä viikkoa töiden jälkeen ravintolassa on muutama asiakas. Käytävällä viereisen tanssikoulun oppilaat harjoittelevat koreografioitaan. Muutoin on melko hiljaista.

Tunnelmaa luo espanjalainen musiikki, joka yhdessä keittiöstä tulevien tuoksujen kanssa alkaa yllättäen viritellä erinäisiä Espanjan-muistoja.

tomi vuokola
Puolikas grillattu kana on mallisuoritus, mutta erityiskiitos tulee autenttisen makuisista patatas bravaksista, jotka voi tilata kanan lisukkeeksi.

Puolikas grillattu kana on mallisuoritus, mutta erityiskiitos tulee autenttisen makuisista patatas bravaksista, jotka voi tilata kanan lisukkeeksi.

Ruoka ja juoma

Niin kuin ravintolan nimestä voi päätellä, listalla on ennen muuta kanaa (esp. pollo) eri muodoissa. Valitsemme puolikkaan grillatun kanan ja sen seuraksi uunijuurekset ja patatas bravasit. Lisäksi otamme kokeiluun kasvistäytteisen bocadillon, eli voileivän. Jälkiruuaksi tilaamme churrot, eli espanjalaiset munkkitangot.

Juomaksi on tarjolla olutta, viiniä ja alkoholittomia. Hanassa on Lapin Kullan luomua, jota on pakko tilata ihan vain siksi, että sitä saa epäsuomalaisesti myös pienissä, 2,5 desilitran tuopeissa. Mahtavaa!

Kanalle suositellaan Espanjan keskiosissa sijaitsevan Parran viinitalon Parra Jiménez luomu-verdejoa.

Ruokia ei tarvitse odotella kauaa. Kasvisbocadillo on paahdettu rapeaksi ja halkaistu kivasti kahtia. Sisuksiinsa tamperelaisen Royal Bakeryn leipoma leipä on saanut muun muassa paahdettua paprikaa. Maku, joka vie oitis Espanjaan. Lisukkeeksi on laitettu vielä pieni kulhollinen kivellisiä vihreitä oliiveja. Simppeliä, mutta hyvää.

Pääraaka-aine eli kana on luvatun mallikkaasti grillattua. Hiukan yllättäen shown varastavat kuitenkin kanan lisukkeena tarjoiltavat patatas bravasit, eli espanjalaiset paistetut perunat. Yksi haukku, ja tsädäng, olen katalonialaisella plazalla, edessäni lasi kylmää olutta ja lautasellinen herkullisia perunoita.

Patatas bravaseihin törmää Suomessa aina silloin tällöin, mutta koskaan ne eivät ole maistuneet yhtä aidoilta ja hyviltä kuin nyt. Tätä en olisi ostoskeskuksen kellarilta odottanut.

Perunoista hurmaantuneina odottelemme vesi kielellä churroja. Valitettavasti ne eivät kuitenkaan ihan pääse perunoiden kanssa samaan kastiin. Churrot ovat imaisseet paistinöljyä ja lopputulos on läpiöljytty. Sulatettuun suklaaseen dipattuina munkkitangot kuitenkin menettelevät. Annos on kyllä hintava (8,50 euroa) siihen nähden, että se kuitenkin koostuu vain parista pienestä munkkitaikinatangosta. Kerrottakoon, että Espanjassa churroja saa parilla eurolla ison lautasellisen. Eikä suomessakaan munkista yleensä joudu kahdeksaa euroa maksamaan.

Palvelu

Palvelu on iloista, rentoa ja ystävällistä. Omistajat ovat itse töissä ja haluavat aidosti kuulla palautetta.

Hanna Hyvärinen

Kirjoittaja on asunut Espanjassa ja rakastaa maan ruokakulttuuria.

23541576

Aidot maut vievät pitkälle

Arvio

Avoinna : Ravintola on avoinna maanantaista lauantaihin kello 11–20.

Hinnat: Puolikas grillattu kana 17 euroa (sisältää kaksi vapaavalintaista lisuketta). Bocadillot noin 10 euroa. Pieni olut 2,90 euroa. Lasi viiniä 6 euroa. Churrot 8,50 euroa.

Muuta: Ravintolassa on myös päivittäin vaihtuva lounastarjous. Lounasaika on maanantaista perjantaihin kello 11–15.

Tuomio: Los Pollosin tuoksut, tunnelma, patatakset ja pienet oluet ovat iloinen yllätys. Maut ovat oikeasti espanjalaisia, mikä on näillä leveyksillä harvinainen saavutus. Paikasta on pakko tykätä. Muutama asia jää kuitenkin askarruttamaan. Miksi oluthanassa on suomalaista Lapin Kultaa eikä vaikkapa espanjalaista Estrellaa? Miksi ravintola haluaa tarjoilla juuri kanaa, joka on parhaimmillaankin vain kanaa, vaikka keittiössä selvästi olisi rahkeita vaikka mihin? Voisiko lisukelistaa täydentää hiukan, jotta täällä voisi pistäytyä ostosten lomassa lasillisella ja tapaksilla? Ja voisiko niitä churroja saada vähän tolkumpaan hintaan? Los Pollosille tekisi kovasti mieli antaa neljä tähteä, mutta vaa’an kieli katkeaa hiuksenhienosti juuri ennen sitä neljättä. Mutta ehkä ensi kerralla. HHH


Kommentit (4)

  • Marjo

    Aivan mahtavan makuista! Todellakin tulen kaveri porukalla uudestaan syömään:)

  • Nimetön

    Aivan törkeet hinnat kanasta ja jälkkäristä!! Huhhuh kyse on kuitenkin pikaruokalasta!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio