Mitä on nistipata eli makaronimössö? - Ruoka - Aamulehti

Nistipata vai pääkallo? Rakkaalla makaronimössöllä on monta nimeä – Tamperelainen ruokabloggaaja, opiskelija ja partiolainen kertovat omat niksinsä suosikkiruoan tekoon

Nokialta Ouluun muuttanut opiskelija Nea Toropainen ei ole tehnyt makaronimössöä partion ulkopuolella. Ruokabloggaaja Janica Brander kutsui opiskeluaikoinaan kyseistä ruokalajia persaukisen bologneseksi. Journalistiikan opiskelija Eelis Hirvelä näyttää, kuinka oikeaoppinen nistipata syntyy vaihe vaiheelta.

Opiskelija Eelis Hirvelä pitää itseään keskitason kokkaajana. ”En käytä ruuanlaittoon koskaan oikeastaan edes tuntia. Tykkään ihan pastasta ja kaikesta, mitä siihen voi heittää päälle. Nistipata on parasta kylmän raejuuston kanssa.”

20.10. 9:35

Aamulehti

Neutraali ilmaus kuuluu jauhelihamakaronimössö, mutta rakkaalla ruokalajilla on monta nimeä: pääkallo, makaronipata tai nistipata. Partiopiirteissä tätä kulinaarista nautintoa on kutsuttu ooppaheijaaksi, kamelinoksennukseksi tai jopa aivomössöksi.

Aamulehti kysyi kolmelta makaronimössön ystävältä, kuinka ruokalaji syntyy ja mikä siinä on parasta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut