Vielä 1990-luvulla erinomaisena pidettiin sientä, joka voi aiheuttaa myrkytystilan – Asiantuntija kertoo asioista, jotka sienimetsällä on tärkeä tietää
Tietoa ruoka- ja myrkkysienistä saadaan koko ajan lisää. Biologi ja sienikirjailija Jarkko Korhonen kertoo, mitä syötävyyden ja syömäkelvottomuuden rajalla häilyneistä sienistä pitäisi tietää.
Kangaskeltavalmuskaa pidettiin vielä 1990-luvulla erinomaisena ruokasienenä. Nykyään tiedetään, että se voi aiheuttaa myrkytystilan. Kuva: Jarkko Korhonen
Ruoka- ja myrkkysieniä koskeva tutkimus kehittyy nopeasti. Lajimääritelmät tarkentuvat vuosi vuodelta, ja toisinaan saadaan myös uutta tietoa joidenkin sienien syötävyydestä.
Sienikirjat eivät pysy aina kehityksessä mukana. Asiaa ei auta se, että monet sienestäjät turvautuvat jopa kymmeniä vuosia vanhoihin kirjoihin, joiden tiedot ovat auttamattomasti vanhentuneet.