Vielä 1990-luvulla erinomaisena pidettiin sientä, joka voi aiheuttaa myrkytys­tilan – Asian­tuntija kertoo asioista, jotka sieni­metsällä on tärkeä tietää

Tietoa ruoka- ja myrkkysienistä saadaan koko ajan lisää. Biologi ja sienikirjailija Jarkko Korhonen kertoo, mitä syötävyyden ja syömäkelvottomuuden rajalla häilyneistä sienistä pitäisi tietää.

Kangaskeltavalmuskaa pidettiin vielä 1990-luvulla erinomaisena ruokasienenä. Nykyään tiedetään, että se voi aiheuttaa myrkytystilan.

15.9.2021 17:04

Ruoka- ja myrkkysieniä koskeva tutkimus kehittyy nopeasti. Lajimääritelmät tarkentuvat vuosi vuodelta, ja toisinaan saadaan myös uutta tietoa joidenkin sienien syötävyydestä.

Sienikirjat eivät pysy aina kehityksessä mukana. Asiaa ei auta se, että monet sienestäjät turvautuvat jopa kymmeniä vuosia vanhoihin kirjoihin, joiden tiedot ovat auttamattomasti vanhentuneet.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut