Mikä viini parsan kanssa? Parsaviinin pitää olla raikas, hapokas ja ryhdikäs - Ruoka - Aamulehti

Parsaviinin pitää olla raikas, hapokas ja ryhdikäs, mutta ammattilainen valitsee pöytään yllättävän vaihtoehdon: ”Tämä kuulostaa jo korkeammalta viini–parsa-matematiikalta”

Kevätkauden suosikkiraaka-aine parsa on siinä mielessä joustava, että on olemassa useita erityyppisiä viinejä, joiden kanssa se toimii.

Paakarin ravintoloitsija Kirsti Leimu yhdistelee parsaa ja viinejä vuosikymmenten kokemuksella. Yksi hänen suuri suosikkinsa on Lounais-Ranskassa sijaitsevan Juranconin valkoviini.­

28.4. 18:01

Aamulehti

Yleensä se alkaa äitienpäivästä ja jatkuu alkukesään asti. Ei, nyt ei pohdita siitepölyajan kestoa ja vaivoja vaan yritetään keksiä, millaista viiniä kannattaisi nauttia joka kevään suuren herkun eli parsan kanssa.

Kysymykseen ei itse asiassa ole yksinkertaista vastausta, koska kaikki riippuu siitä, miten parsa on valmistettu ja mitä sen kanssa syödään. Sen jälkeenkin vaihtoehtoja on useita, mutta muutama lainalaisuus on hyvä pitää muistissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?