Välipalat: Jogurtin matka navetasta Riihimäen meijerille - Ruoka - Aamulehti

Korvaatko sinäkin aterioita välipaloilla? – Seurasimme klassikkoevään matkaa navetasta moderniin välipalatehtaaseen, jossa itse tuotetta ei näy missään

Jogurtista tuli Suomessa hitti noin 50 vuotta sitten. Siitä lähtien rahkat, proteiinivanukkaat ja pirtelöt ovat kasvattaneet suosiotaan. Nyt kaurapohjaiset juomat ja välipalat haastavat perinteisiä maitojalosteita. Kävimme modernissa välipalatehtaassa ja sinne raaka-ainetta tuottavalla tilalla katsomassa, miten jogurtti syntyy.

Jogurttimassa ja hillot tai muut makuaineet kohtaavat toisensa vasta juuri ennen pakkaamista. Käynnissäpitäjä Veli-Pekka Oksanen syöttää pahvisia jogurttitölkkien aihioita pakkauslinjalle.

9.11.2019 7:00 | Päivitetty 9.11.2019 16:14

Lypsyrobotille on ruuhkaa Minna ja Juha-Matti Laihon navetassa Kärkölässä. Vuoroaan jonottava ayrshirelehmä Misteli ja sen 129 lajitoveria tietävät, että lypsyn aikana palkinnoksi saa rehunappuloita. Ne houkuttavat etenkin nuoria lehmiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos