Kokeile marsalkan kalaruokia, jotka tekevät illallisesta juhlan - Ruoka - Aamulehti

Kokeile marsalkan kalaruokia, jotka tekevät illallisesta juhlan – Mannerheim oli kansainvälinen herkkusuu, mutta yhden maan ruokakulttuuri ei tehnyt häneen vaikutusta

Kata C. G. Mannerheimin inspiroimaan päivällispöytään seljankaa ja piiraita, kuhaa lisukkeineen sekä suussa sulavaa suklaakakkua sorbetin kera.

Tomaattisose, suolakurkut ja oliivit tuovat lisää makua lohiseljankaan, joka tarjoillaan sienipiiraan kera.

17.9.2020 7:27

Suomen presidentti ja Suomen marsalkka Carl Gustaf Mannerheim (1867–1951) oli suuri kulinaristi, jolla oli silmää ja suuta herkulliselle ruoalle.

Kiinnostus hyvää ruokaa kohtaan kumpusi jo Mannerheimin lapsuudenkodista.

Turun tuntumassa sijaitsevassa Louhisaaren kartanossa arvostettiin hyviä pöytätapoja ja ranskalaiseen, pohjoismaiseen ja venäläiseen keittiöön pohjaavia aterioita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos