Helsingin Myllypuron surma: 16-vuotias tyttö vapautettiin

19-vuotias nuori nainen surmattiin kotonaan väkivaltaisesti maaliskuun lopussa, poliisi epäilee.

Reilun kuukauden ajan vangittuna ollut 16-vuotias tyttö on vapautettu maanantaina tutkintavankeudesta. Käräjäoikeuden mukaan pyyntö epäillyn vapauttamiseen tuli poliisilta.

Tyttöä ei enää epäillä taposta, jonka vuoksi hän oli tutkintavankeudessa.

16-vuotias vangittiin huhtikuun puolivälissä epäiltynä Myllypurossa maaliskuussa tapahtuneesta henkirikoksesta. Rikos on poikkeuksellinen, sillä uhri oli 19-vuotias nainen ja teosta on epäilty kahta alaikäistä.

Ainoa epäilty 16-vuotias

Tekoa tutkitaan Helsingin poliisissa tappona. Teosta epäillään nyt vain 16-vuotiasta poikaa.

Tyttöä epäillään edelleen omaisuusrikoksesta, ja mahdolliset muut rikosepäilyt voivat tarkentua tutkinnan aikana, kertoo tutkinnanjohtaja Tuomas Lindholm poliisin tiedotteessa.

Poliisi tutki nuoren naisen kuolemaa aluksi kuolemansyyn selvittämisenä, mutta päätyikin parin viikon jälkeen epäilemään asiassa rikosta.

Tunteneet noin viikon

Henkirikoksen motiivi ja sitä edeltäneet tapahtumat ovat vielä osin hämärän peitossa. Lindholmin aiemmin kertoman mukaan poliisi on saanut selville epäiltyjen ja uhrin tunteneen toisensa noin viikon ajan. Kaikki kolme ovat asuneet Myllypurossa.

Epäillyt ovat Lindholmin mukaan anastaneet uhrilta teon yhteydessä jotakin omaisuutta. Ei ole kuitenkaan selvää, missä vaiheessa tekoiltaa anastus on tapahtunut.

Kuulusteluissa epäillyt ovat antaneet tapahtumista ”vaihtelevia selityksiä”.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut