Hovioikeus alensi ”Autobahnin” rangaistusta laajasta huume­vyyhdistä – krp:n mukaan parikymppinen mies oli aikanaan Suomen suurimpia huumekauppiaita

Hovioikeus hylkäsi miehen toisen syytteen törkeästä huumausainerikoksesta ja alensi vankeustuomiota puolella vuodella.

Helsingin hovioikeus alensi keskiviikkona hieman nimimerkillä Autobahn tunnetun päätekijän tuomiota laajassa huumevyyhdissä.

STT

Helsingin hovioikeus alensi keskiviikkona hieman päätekijän tuomiota laajassa huumevyyhdissä.

Helsingin käräjäoikeus oli tuominnut 27-vuotiaan päätekijän yhteensä 11 vuoden vankeusrangaistukseen lääkerikoksesta ja kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta. Hovioikeus hylkäsi toisen törkeää huumausainerikosta koskeneen syytteen, koska sen mukaan oli todennäköistä, etteivät syytteessä tarkoitetut, verkossa tehdyt huumekaupat olleet todellisia.

Tuomitusta miehestä tuli keskusrikospoliisin (krp) mukaan toiminta-aikanaan yksi Suomen suurimmista huumausaineiden myyjistä yli tuhannella toteutuneella kauppatapahtumalla.

Mies loi helmikuussa 2020 Tor-verkon Sipulimarket-kauppapaikalle huumeiden myyntiä varten nimimerkin Autobahn. Sipulimarketissa tilaukset tehtiin sivuston kautta, ja mies myi oikeuden mukaan huumausaineita myös suoraan sähköpostitse.

”(Tuomitun) toiminta on ollut erittäin suunnitelmallista, pitkäkestoista ja hyvin organisoitua. (Tuomittu) on tuonut maahan suuria määriä huumausaineita ja ollut kansallisella tasolla huumausaineen korkeimmalla levitysportaalla”, hovioikeus kirjoitti tuomiossaan.

Hovioikeus katsoi, että oikeudenmukainen yhteinen rangaistus Jussi Sakari Nymanin syyksi luetuista rikoksista oli 10,5 vuotta vankeutta.

Osa rangaistuksista koveni

Muista syytetyistä Tero Tapani Aho, 45, sai käräjiltä 10 vuotta vankeutta törkeästä huumausainerikoksesta ja muista rikoksista. Hovioikeus korotti rangaistuksen 11 vuoteen.

Myös Henry Mikael Vahlbäck, 34, tuomittiin käräjäoikeudessa törkeistä huumausaine- ja dopingrikoksista 10 vuoden vankeuteen. Rangaistus sisälsi aiemmin tuomitun vuoden ehdollisen vankeustuomion, joka määrättiin täytäntöönpantavaksi. Hovioikeus korotti myös Vahlbäckin rangaistusta. Se katsoi, että täytäntöönpantava ehdollinen vankeustuomio mukaan laskettuna oikeudenmukainen rangaistus Vahlbäckin rikoksista on 11 vuotta ja kaksi kuukautta.

Kolmikon lisäksi käräjillä kaksi miestä oli tuomittu lievempiin vankeusrangaistuksiin. Hovioikeus lievensi molempien tuomioita hieman.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut