Oikeus tuomitsi 22-vuotiaan miehen terrorismi­rikoksesta

Espanjalaismies sai ehdollista vankeutta terrorismirikokseen kouluttautumisesta.

Syytetty peitti hupulla kasvonsa kameroilta ensimmäisenä istuntopäivänä maaliskuun lopussa Helsingin käräjäoikeudessa. Miestä avustaa oikeudenkäynnissä asianajaja Joonia Streng (vas.)

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi perjantaina 22-vuotiaan espanjalaismiehen kouluttautumisesta terrorismirikoksen tekemistä varten. Hän sai rangaistukseksi neljä kuukautta ehdollista vankeutta.

Kyseessä on Suomen rikoshistorian toinen langettava tuomio terrorismirikoksesta.

Syyttäjät vaativat miehelle vähintään puolentoista vuoden vankeusrangaistusta.

Syytetty on viettänyt lapsuutensa valtaosin Espanjassa mutta asunut 15-vuotiaasta lähtien Suomessa.

Syyttäjien mukaan miehen aikomuksena oli osallistua terroristisena taistelijana jihadiin ja terroristijärjestöjen toimintaan Syyriassa tai Länsi-Afrikan valtioissa.

Mies on ollut jäsenenä ääri-islamistista materiaalia jakavissa ryhmissä. Hän on saanut haltuunsa useita oppaita, joissa opetetaan muun muassa ampuma-aseiden käyttöä ja räjähteiden valmistamista.

Mies myönsi oikeudessa saaneensa aineistoa mutta kiisti terrorismiaikeet.

Ennen tuoretta tuomiota Suomessa oli annettu vain yksi langettava tuomio terrorismirikoksesta. Se tuli Turun puukotuksista, jotka tapahtuivat elokuussa 2017.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi Turun puukottajan elinkautiseen vankeusrangaistukseen terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista ja murhan yrityksistä vuonna 2018. Tuomio jäi lainvoimaiseksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut