Yritti karata poliisin säilöstä Tampereella, uhkasi poliisia – 33-vuotiaalle tuomio

Tuomittu piti tekoa laittomana uhkauksena, mutta sai tuomion virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

15.3. 17:28

Aamulehti

Maaliskuussa 33 vuotta täyttänyt tamperelaismies tuomittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa vangin karkaamisesta ja kahdesta virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ehdolliseen seitsemän kuukauden vankeuteen.

Mies yritti karata helmikuussa 2022 Tampereen poliisiasemalla päihtyneiden säilytystiloista. Teko jäi yritykseksi, sillä poliisipartio sai hänet kiinni. Mies lisäksi vastusti väkivalloin ennen talttumistaan poliiseja näiden viedessä häntä putkaan.

Oikeudessa todistaneen poliisin mukaan mies oli päätetty ottaa säilöön, koska tämä oli soitellut hälytyskeskukseen ja uhkaillut voivansa vahingoittaa itseään. Aluksi hänet oli aiottu jättää asuntoonsa, jos hän ei enää soittelisi ja häiritsisi naapureita. Miestä ei toimitettu päivystykseen Acutaan, koska hänellä ei ollut poliisin arvion mukaan selvästi itsetuhoisuutta, vaan ainoastaan huomion hakua. Poliisin mukaan mies oli jonkin verran päihtynyt.

Rikosilmoitus poliiseista

Mies teki rikosilmoituksen säilöönotosta. Hän uhkaili huhtikuusta heinäkuulle poliisia, joka oli tehnyt päätöksen, että tutkintaa ei asiassa aloiteta. Mies soitti poliisille, joka kertoi oikeudelle arvanneensa, kuka kiihtyneessä mielentilassa oleva soittaja on. Tämä oli sanonut poliisille tietävänsä, missä tämä asuu.

Poliisi oli saanut tietää hälytyskeskukseen soitetuista puheluista, joissa soittaja uhkasi hänen henkeään. Poliisi teki asiassa rikosilmoituksen. Poliisi oli myös saanut tietää, että toiselle poliisille oli lähetetty sähköposti, jossa oli uhattu hänen lapsiaan.

Poliisi arvio, että uhkailut liittyivät hänen hoitamaansa virkatehtävään eli päätökseen rikosilmoituksen tutkimatta jättämisestä.

Koeaika päättyy 2025

Oikeuden mukaan syytteitä tukivat todistajalausunnot, hätäkeskustallenteet, sähköposti ja valvontakameratallenne sekä miehen tekemät tunnustukset.

Seitsemän kuukauden ehdollisen vankeuden koeaika päättyy 14. maaliskuuta 2025. Tuomittu velvoitetaan korvaamaan poliisille tämän kärsimyksestä vaatimat 800 euroa viivästyskorkoineen 29. heinäkuuta 2022 lähtien ja asian hoitokuluina 50 euroa korkoineen.

Tiistaina annettu tuomio ei ole lainvoimainen, vaan siitä voi valittaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut