Oulussa tapahtui tiistaina kaksi rikosta, joissa epäillyt ovat alaikäisiä – teinipojan epäillään lyöneen toista terä­aseella kasvoihin, kauppa­keskuksessa nuorisoporukan epäillään ryöstäneen kaksi muuta nuorta

”Tuntuu etteivät vanhemmat tai huoltajat tällä hetkellä tiedä lainkaan, mitä lapset ja nuoret tekevät kaupungilla.”

8.3. 12:40

Oulu

Oulussa tapahtui tiistaina kaksi erillistä rikosta, joissa tekijöiksi epäillään alaikäisiä nuoria. Poliisin mukaan tapaukset eivät liity toisiinsa.

Alle 15-vuotiaan pojan epäillään lyöneen toista alle 15-vuotiasta poikaa teräaseella kasvojen alueelle Kaukovainion kaupunginosassa.

Uhri toimitettiin sairaalaan. Hänen vammansa eivät ole hengenvaaralliset.

Poliisin tämän hetken tietojen mukaan tilanteeseen ei ole liittynyt edeltävää riitaa.

Epäilty on alle 15-vuotias, joten poliisi selvittää asiaa yhteistyössä sosiaaliviranomaisten kanssa.

Poliisi epäilee nuorisoporukan käyneen kahden muun nuoren päälle

Oulun keskustassa sijaitsevassa kauppakeskuksessa tapahtui tiistaina ryöstö, jossa on epäiltynä on useampi alaikäinen, poliisi kertoo.

Poliisin tietojen mukaan noin 10 hengen nuorisoporukka oli käynyt kahden muun nuoren kimppuun. Nuorilta oli revitty vaatteita sekä toiselta heistä oli anastettu pipo. Uhreille oli aiheutunut lieviä vammoja. Sekä epäillyt tekijät että uhrit ovat alaikäisiä.

Tapahtumiin liittyen on puhutettu useampaa alle 15-vuotiasta henkilöä. Poliisi selvittää myös tätä tapausta yhdessä sosiaaliviranomaisten kanssa.

Tutkinnanjohtaja, rikosylikonstaapeli Irmeli Korhonen kertoo yleisellä tasolla olevansa huolissaan siitä, että jotkut nuoret ihannoivat jengikulttuuria.

”Jotkut nuoret ihannoivat jengikulttuuria ja ottavat sieltä mallia omaan käyttäytymiseen ja tekemiseen. Olen todella huolissani nuorten tilanteesta, tuntuu etteivät vanhemmat tai huoltajat tällä hetkellä tiedä lainkaan, mitä lapset ja nuoret tekevät kaupungilla”, hän sanoo tiedotteessa.

Tiistain teon osalta Korhonen ei kuitenkaan pystynyt arvioimaan STT:lle, onko tekoon liittynyt ”jengikulttuurin ihannointia”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut