Matkustaja yritti kääntää taksin rekan alle Tampereella – tuomittiin tapon yrityksestä

Mies käänsi taksin rattia apukuljettajan paikalta.

28.2. 18:25

STT

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut kolmen vuoden vankeuteen miehen, joka yritti kääntää taksin vastaantulevan liikenteen eteen Tampereella joulukuussa. Käräjäoikeuden mukaan tuomittu syyllistyi tapon yritykseen, törkeään rattijuopumukseen ja törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Nelikymppinen mies istui taksin apukuljettajan paikalla. Valtatie 9:llä hän tarttui auton rattiin ja yritti ohjata taksin vastaan tulleen täysperävaunullisen rekan eteen.

Taksinkuljettaja kertoi oikeudessa, että hänen puolensa taksista meni keskiviivan yli, ennen kuin hän sai auton taas hallintaansa ja onnistui kääntämään sen omalle kaistalleen. Hän kertoi joutuneensa käyttämään melko paljon voimaa saadakseen ajoneuvon käännetyksi takaisin oikeaan suuntaan.

Rekan kuljettaja reagoi tilanteeseen jarruttamalla ja väistämällä pientareen puolelle. Rekka oli taksinkuljettajan mukaan tässä vaiheessa jo aivan lähellä. Molemmilla ajoneuvoilla oli nopeutta noin 80 kilometriä tunnissa.

Tuomittu ei halunnut tulla kuulluksi oikeudessa. Käräjäoikeuden mukaan miehen motiivina oli halu riistää oma henkensä aiheuttamalla taksin ja rekan törmäys. Hän oli tekohetkellä noin kahden promillen humalassa.

Käräjäoikeus antoi tuomion viime viikon tiistaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut