Valkeakosken lokakuisen ammuskelun tutkinta valmistui: Taposta epäillään parikymppistä miestä – tämä rekkalevikkeen tapahtumista tiedetään

Valkeakosken lokakuinen ammuskelu päättyi yhden pirkanmaalaisen 1990-luvulla syntyneen miehen kuolemaan ja toisen haavoittumiseen.

Taposta ja kahdesta tapon yrityksestä epäilty 20-vuotias mies käveli oikeuden eteen marraskuussa sinisessä haalarissa.

20.2. 11:50

Aamulehti

Valkeakoskella 31. lokakuuta tapahtuneen rekkalevikeammuskelun tutkinta on valmistunut. Poliisi epäilee 2000-luvulla syntynyttä pirkanmaalaista miestä taposta ja kahdesta tapon yrityksestä sekä hänen 60-vuotiasta isäänsä kahdesta tapon yrityksestä.

Valkeakosken lokakuinen ammuskelu päättyi yhden pirkanmaalaisen 1990-luvulla syntyneen miehen kuolemaan ja toisen haavoittumiseen Niementiellä rekkojen levähdysalueella. Isä ja poika otettiin kiinni pian tapahtuneen jälkeen.

Kaksi autokuntaa oli sopinut tapaamisen paikalle selvittääkseen menneitä tapahtumia. Tapaaminen eteni tappeluksi ja sen jälkeen ampumiseksi. Aamulehden tietojen mukaan 2000-luvulla syntynyt epäilty mies oli ampunut menehtynyttä metsästyskäyttöön tarkoitetulla luvallisella puoliautomaattihaulikolla. Kuolemaan johtaneet vammat ja haavoittuneen vammat olivat ampumahaavoja. Kuolleen ampumavammat tulivat hauleista.

Lisäksi ammuskelussa käytettiin metsästyskäyttöön tarkoitettua .22 kaliiperin pienoisrevolveria.

Rekkalevike kuvattu ammuskelun jälkeisenä päivänä marraskuun alussa 2022.

Ammuskelussa osallisena oli isän ja pojan lisäksi viiden hengen autokunta. Neljää heistä epäillään nyt pahoinpitelystä.

Onko pois suljettu, että toisella autoseurueelle olisi ollut aseita?

”Väitteitä asiasta on matkan varrella ollut, mutta mitä pöytäkirjaan kirjoitetaan, niin siinä on tietty kynnys. Ei olla löydetty riittäviä perusteita epäillä sellaista heidän osaltaan”, tutkinnanjohtaja Sakari Tuominen sanoo Aamulehdelle.

Poika edelleen vangittu

60-luvulla syntynyttä isää ei enää epäillä taposta, vaan epäillyksi ampujaksi on tarkentunut hänen poikansa. Isä vapautettiin kohtuusharkintaa vedoten joulukuussa tutkintavankeudesta. Poika on vangittuna edelleen.

Poliisi ei kommentoi ampumisen motiiveja. Aiemmin poliisi on kommentoinut Aamulehdelle, että levikkeelle oltiin menty selvittämään vanhoja kaunoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut