Syytteet Valkeakosken seksuaalirikossarjasta tarkentuivat – epäilty lähestyi lapsia ja nuoria sosiaalisen median viestisovelluksessa

Valkeakoskelainen mies lähestyi lapsia ja nuoria snapchat-viestisovelluksessa rikoskokonaisuudessa, jossa häntä epäillään muun muassa useasta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta. Oikeudenkäynti alkaa helmikuun puolivälissä.

8.2. 16:00

Aamulehti

Syyskuussa 2021 vangittua valkeakoskelaista 26-vuotiasta miestä epäillään useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista, joista vakavimmat koskevat törkeitä lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja törkeää raiskausta.

Pirkanmaan käräjäoikeuteen on saapunut kokonaisuuteen liittyen yhteensä 119 haastehakemusta.

Törkeitä lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä kokonaisuuteen sisältyy 18 kappaletta, lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä 62 kappaletta, pakottamista seksuaaliseen tekoon 19 ja yrityksiä seksuaaliseen tekoon pakottamiseksi 21 kappaletta.

Syytekokonaisuuteen liittyy myös seksuaalipalvelujen ostamisia nuorelta, huumausainerikoksia, lapsen houkuttelemista seksuaalisiin tarkoituksiin, salakatselua, kunnianloukkaus, kiristys, laiton uhkaus ja törkeä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittäminen.

Asianomistajina kokonaisuudessa on 118 henkilöä, jotka ovat pääosin 10–17-vuotiaita lapsia ja nuoria, mutta jutussa on myös joitakin täysi-ikäisiä asianomistajia. Tekojen epäillään tapahtuneen vuosina 2016–2021.

Lue lisää: Valkeakosken laajasta seksuaalirikossarjasta nostettiin syytteet – epäilty mies kiistää pääosin teot

Mies lähestyi asianomistajia sosiaalisessa mediassa

Pirkanmaan käräjäoikeuden mukaan törkeät lapsen seksuaaliset hyväksikäytöt ja lievemmät seksuaaliset teot on valtaosin toteutettu snapchat-viestisovelluksen kautta. Syytteiden mukaan mies on pyytänyt sovelluksen kautta asianomistajia tekemään itselleen erilaisia seksuaalisia tekoja sekä pyytänyt heitä lähettämään seksuaalissävytteisiä kuvia ja videoita.

Joidenkin syytekohtien mukaan epäilty on esimerkiksi lähettänyt asianomistajille kuvia sukuelimestään tai videoita masturboinnistaan.

Kahden syytekohdan mukaan syytetty on pyytänyt asianomistajia urheilukentän lähelle, jossa hän on heidän nähden masturboinut.

Syytteisiin sisältyy fyysistä seksuaalista kanssakäymistä joissakin syytekohdissa.

Törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä koskevissa syytteissä epäilty on ollut asianomistajan kanssa sukupuoliyhteydessä.

Törkeää raiskausta koskevan syytekohdan mukaan vastaaja on ollut asianomistajaan sukupuoliyhteydessä ja käyttänyt teossa hyväksi asianomistajan päihtymystä, jolloin asianomistaja on ollut kykenemätön puolustamaan itseään tai ilmaisemaan tahtoaan.

Tuomio tarkoitus antaa kesäkuussa

Asianomaiset ovat asettaneet korvausvaatimuksia teoilla aiheutetusta haitasta ja kärsimyksestä. Epäillyn osalta on alustavasti ilmoitettu, että syytteet tullaan pääosin kiistämään. Epäilty mies on ollut vangittuna syyskuusta 2021 alkaen.

Asiakokonaisuuden valmisteluistunto oli tiistaina 7. helmikuuta. Pääkäsittely alkaa Pirkanmaan käräjäoikeudessa 16. helmikuuta, ja käsittelyn on alustavasti tarkoitus päättyä 25. toukokuuta.

Käräjäoikeuden tavoitteena on antaa tuomio kesäkuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut