Amissa oy -leipomon yrittäjä vapautettiin – Tutkinnassa yhä törkeä terveyden vaarantaminen

Keuruulla entisen varuskunnan alueella toimineen leipomon laitteisto takavarikoitiin.

Keuruun varuskunnan entisen ruokalan tiloissa toimineen leipomon toiminta on keskeytetty ja yrittäjää epäillään rikoksista.

3.2. 13:07

Keski-Suomen käräjäoikeus vapautti Keuruulla toimineen leipomo Amissa Oy:n yrittäjän Matti Janhosen perjantaina kaksi viikkoa kestäneen vangitsemisen jälkeen. Vangitsemisen jatkaminen ei ollut oikeuden mukaan välttämätöntä.

”Tutkintaan ei pysty enää vaikuttamaan, sillä todistusaineisto on koottu. Jatkamme kuulusteluja ja todistusaineiston läpikäymistä”, sanoo rikoskomisario Kari Aaltio.

Lue lisää: Oikeus vangitsi Amissa-leipomon yrittäjän epäiltynä törkeästä terveyden vaarantamisesta – tämä tapauksesta tiedetään

Lue lisää: Tamperelaisyritys sai käskyn lopettaa leipomotoiminnan jo kuukausia sitten – Kävimme paikalla, ja sieltä paljastui yllätys

Janhosta epäillään edelleen törkeästä terveyden vaarantamisesta, törkeästä petoksesta ja rakennusrikkomuksesta.

Amissan työntekijää epäillään törkeästä terveyden vaarantamisesta ja törkeästä petoksesta. Työntekijä ei ole ollut vangittuna.

Rangaistusasteikko törkeästä terveyden vaarantamisesta on 2-10 vuoden vankeusrangaistus, törkeästä petoksesta 4 kuukaudesta 4 vuoteen vankeutta ja rakentamisrikkomuksesta sakkorangaistus.

Poliisi on takavarikoinut leipomon laitteiston rikoksentekovälineinä.

Tausta

Amissa oy:n rikosepäilyt

Amissa oy:n yrittäjää epäillään törkeästä terveyden vaarantamisesta, törkeästä petoksesta ja rakennusrikkomuksesta.

Rakennusviranomainen määräsi Keuruun varuskunnan entisen ruokalan tiloissa toimineen leipomo Amissa oy:n toiminnan keskeytettäväksi kyseisissä tiloissa syyskuussa.

Tilojen katsottiin olevan sopimattomat elintarviketuotantoon. Epäily törkeästä petoksesta liittyy tuotteiden toimittamiseen myytäväksi toimintakiellon jälkeen vielä tammikuussa. Petosepäilyssä asianomistajina on useita valtakunnallisesti merkittäviä kauppaketjuja.

Epäily törkeästä terveyden vaarantamisesta liittyy muun muassa epäilyyn siitä, että leipomossa on valmistettu soijattomia tuotteita samoissa paistorasvoissa kuin soijaa sisältäviä tuotteita merkitsemättä tätä tuotteisiin.

Epäily rakennusrikkomuksesta liittyy siihen, että poliisin mukaan leipomo on perustettu ilman rakennuslupaa ja ilmoitusta toiminnan aloittamista terveysviranomaisille. Lisäksi valvontaviranomainen on tehnyt tiloissa tarkastuksia, mutta annetut korjauskehotukset eivät ole auttaneet toiminnan saattamiseksi säädösten edellyttämälle tasolle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut