Moottoripyöräjengi Cannonballin lakkauttaminen on nyt varmaa

Ennen Cannonballia tuomioistuimet ovat määränneet lakkautettavaksi rikollisjärjestö United Brotherhoodin ja uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen.

Asmo Raimoaho

30.1. 9:33

Moottoripyöräjengi Cannonballin lakkauttaminen on tullut lainvoimaiseksi. Korkein oikeus ei myöntänyt jengille valituslupaa lakkauttamista koskevassa asiassa.

Cannonballin ja sen alayhdistyksen Squad 32:n toiminta oli lopetettava jo puolisen vuotta sitten, kun Itä-Suomen hovioikeus päätti olla ottamatta käsittelyynsä Päijät-Hämeen käräjäoikeuden ratkaisusta tehtyä valitusta.

Cannonballin presidentiksi oikeudenkäynnissä ilmoittautunut Klaus Marjamäki kertoi tuolloin, että moottoripyöräkerho oli lopettanut toimintansa. Se voi jatkaa toimintaansa myöhemmin, jos lakkauttamismääräys kumotaan.

”Kerhon toiminta on nyt jäissä. Kyltit on poistettu kerhotiloista, eikä tunnuksia käytetä. Lain kirjaimen mukaan mennään”, Marjamäki sanoi syyskuun 2022 alussa.

Vuonna 1991 perustettu Cannonball oli keskusrikospoliisin mukaan välillä jäsenmäärältään Suomen suurin ja viime aikoina toiseksi suurin järjestäytyneen rikollisuuden ryhmä.

Tuomioistuimet ovat määränneet ennen Cannonballia lakkautettaviksi rikollisjärjestö United Brotherhoodin ja uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut