Juupajoen piirityksessä kiinniotettu mies on vangittu

Juupajoella sunnuntaina piiritetty ja lopulta kiinniotettu mies vangittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa torstaina aamulla.

Juupajoella sunnuntaina useita tunteja kestäneeseen piiritykseen osallistui noin kymmenen poliisin partioautoa. Paikalla oli lisäksi esimerkiksi rajavartiolaitoksen helikopteri sekä poliisin panssaroitu ajoneuvo.

19.1. 10:35

Aamulehti

Pirkanmaan käräjäoikeus on vanginnut Juupajoella useita tunteja kestäneen piirityksen päätteeksi sunnuntaina kiinniotetun Henri Pekka Juhani Åmanin. Oikeus käsitteli vangitsemisasiaa torstaina aamulla.

Vuonna 1977 syntynyt Åman vangittiin todennäköisin syin epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta, vapaudenriistosta, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, ampuma-aserikoksesta ja huumausainerikoksesta.

”Tutkinnassa on selvinnyt uutta ja tutkinta on edennyt. Enempää ei ole tiedotettavaa”, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Luhtaniemi kertoi Aamulehdelle torstaiaamuna ennen vangitsemisistuntoa.

Syytteen nostamisen määräpäivä on 17. maaliskuuta.

Lue lisää: Aamulehti seurasi piiritystä Juupajoella – Uutiskuvat näyttävät laajan operaation rauhallisella pikku­paikkakunnalla

Esitutkinta jatkuu

Luhtaniemen mukaan kuulemiset tutkinnassa ovat vielä kesken. ”Tutkinnassa mennään vasta ensimmäistä viikkoa, niin ei tietenkään ole vielä kaikkia ehditty kuulla. Epäiltyä on totta kai kuultu ennen vangitsemisvaatimuksen esittämistä.”

Pirkanmaan käräjäoikeus käsitteli vangitsemisasiaa torstaina 19. tammikuuta.

Tutkinnanjohtaja ei edelleenkään kommentoi sunnuntain tapahtumien kulkua, koska niihin liittyy hänen mukaansa yksityiselämään liittyviä seikkoja. Hänen mukaansa esitutkinta jatkuu tavanomaisin toimenpitein, joihin kuuluvat kuulustelut, tekninen tutkinta ja muu näytön läpikäynti.

Luhtaniemi ei kommentoi, onko poliisilla kesken muita Åmaniin liittyviä esitutkintoja.

Rankka rikostausta

Vuonna 1977 syntyneellä Åmanilla on rankka rikostausta. Hänet on tuomittu aiemmin muun muassa väkivaltarikoksista.

Vuoden 2021 lokakuussa poliisilla oli Juupajoella samankaltainen piiritystilanne kuin sunnuntaina. Silloin mies uhkasi räjäyttää hallussaan olleet räjäytysaineet.

Vuonna 2017 mies tuomittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa kuuden ja puolen vuoden vankeuteen muun muassa törkeästä ryöstöstä, ampuma-aserikoksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Åmanilla ei ole Pirkanmaan käräjäoikeudessa tällä hetkellä vireillä muita rikosasioita kuin sunnuntain tapahtumiin liittyvät asiat.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut