12 vuoden vankeus avovaimon murhasta Tampereella jää voimaan – lainvoima tuli erikoisen episodin jälkeen

Tuomittu tyytyi tuomioonsa. Puolustus teki oikeudelle varmuudeksi ilmoituksen. Se myöhästyi.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi marraskuussa 29-vuotiaan tamperelaisen miehen 12 vuoden vankeuteen avopuolisonsa murhasta tammikuussa 2022 Tampereen Multisillassa.

4.1. 16:46

Aamulehti

12 vuoden vankeustuomion marraskuussa Pirkanmaan käräjäoikeudessa murhasta saaneen 29-vuotiaan tamperelaismiehen tuomio on lainvoimainen. Tähän päädyttiin erikoisen välivaiheen jälkeen.

Oikeus sai ilmoituksen tyytymättömyydestä päätökseen tuomitun puolustukselta, asianajaja Kaarle Gummerukselta, mutta ilmoitus myöhästyi. Hän sanoo, että kyse oli muutamista sekunneista.

Suullinen tai kirjallinen ilmoitus tyytymättömyydestä pitää antaa seitsemän päivän kuluessa tuomiosta. Ilmoitus olisi tullut toimittaa käräjäoikeuteen 18. marraskuuta 2022 kello 16.15 mennessä.

Ilmoituksen jälkeen on vuorossa varsinainen valitus.

”Varmuuden vuoksi”

Gummerus lähetti ilmoituksen varmuuden vuoksi. Hän sanoo, että joskus tehdään näin, esimerkiksi jos tuomittu ei ota määräajassa yhteytä, eikä vastaa soittopyyntöihin.

”Hän ei ole koskaan ilmoittanut, että hän haluaisi valittaa tuomiosta”, Gummerus sanoo.

Hänen ohjeensa oli tuomitulle samansuuntainen. ”99,9-prosenttisen varmasti ei olisi tehty mitään valitusta. Tutkintavankina ei kannatta roikkua ihan turhaan.”

Oikeus käsitteli ilmoituksen ja hylkäsi sen myöhästymisen vuoksi. Hylkäämisestä olisi voinut kannella hovioikeuteen. Kun määräaika umpeutui kanteluitta, tuomiosta tuli viime viikolla lainvoimainen.

Alentuneesti syyntakeinen

Käräjäoikeus antoi asiassa tuomion 11. marraskuuta. Oikeuden mukaan mies oli alentuneesti syyntakeinen.

Poliisi löysi 9. tammikuuta miehen avopuolison menehtyneenä parin asunnosta. Avovaimo halusi syyttäjän todisteluna olleen pikaviestinkeskustelun perusteella erota miehestä. Mies iski naista 29 kertaa veitsellä.

Mies tuomittiin lisäksi törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kahdesta törkeän pahoinpitelyn yrityksestä. Törkeän pahoinpitelyn yritys liittyy 10. tammikuuta Virroilla tapahtuneen kolarin tahallisuuteen. Mies ajoi henkilöautolla päin täysperävaunuyhdistelmää, jossa oli kuljettajan lisäksi toinen henkilö. Kuljettaja sai lievän vamman käteensä.

Aamulehti ei tekojen vakavuudesta ja tuomion pituudesta huolimatta julkaise tuomitun nimeä, koska tämä katsottiin alentuneesti syyntakeiseksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut