Poliisi vapautti kolme väkivaltatutkinnassa pidätettyä järjestyksenvalvojaa – viisi on yhä vangittuna

Turvallisuusalan väkivaltaa koskevassa tutkinnassa on toistaiseksi yhteensä yhdeksän epäiltyä.

3.1. 13:09 | Päivitetty 3.1. 13:41

Helsinki

Itä-Uudenmaan poliisi vapautti tänään kolme järjestyksenvalvojaa, jotka pidätettiin viikonloppuna turvallisuusalan työntekijöiden väkivaltaan liittyvässä tutkinnassa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Paavo Ritari kertoo, ettei kolmikon vangitsemiselle ollut tarvetta. Ritarin mukaan epäiltyjä päästiin kuulemaan heidän pidätyksensä aikana.

Poliisi tutkii järjestyksenvalvojien väkivaltaa erityisesti pääkaupunkiseudun juna-asemien yhteydessä touko–joulukuulta 2022. Maanantaina poliisi kertoi, että kokonaisuudessa on tutkinnassa tällä hetkellä yhteensä 24 tapahtumaa

”Kuulusteluja suoritetaan ja materiaalia tutkitaan. On paljon materiaalia, ja käymme sitä läpi nyt”, kertoo Ritari tiistaina.

Vapauttamisista kertoivat aiemmin Yle ja Helsingin Sanomat.

Poliisilla tällä hetkellä yhteensä yhdeksän epäiltyä

Poliisi on toistaiseksi kertonut, että turvallisuusalan työntekijöiden tutkintakokonaisuudessa on yhteensä yhdeksän epäiltyä ja heistä viisi on tällä hetkellä vangittuna. Poliisi on kertonut tutkivansa kokonaisuudessa muun muassa eriasteisia pahoinpitelyjä, laittomia uhkauksia ja kunnianloukkauksia.

Tutkinta kohdistuu Avarn Security -yrityksen työntekijöihin. Yhtiön toimitusjohtaja Niclas Sacklén on aiemmin pyytänyt tapahtumia anteeksi ja kertonut yhtiön teettävän omia selvityksiä tapahtumista ja myös yrityskulttuuristaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut