Mökkijatkoille tullut vieras hermostui poistumispyynnöstä Levillä – piti puukkoa kolmen nuoren aikuisen kaulalla, osa 15 hengen seurueesta pakeni ulos

29.12.2022 17:03

Helsinki

Mökkivieras uhkasi keskiviikkoaamuna noin 15 hengen seuruetta puukolla Kittilän Levillä.

Poliisi sai aamuviideltä kiireellisen tehtävän miehestä, joka uhkaili puukolla vuokramökissä. Mökissä oli tuolloin noin 15 nuorta aikuista. Osa mökissä olleista oli paennut ulos ja osa oli lukinnut itsensä vessaan.

Poliisin tiedotteen mukaan teosta epäilty noin 20-vuotias lappilainen mies oli päätynyt mökkiin jatkoille ravintolaillan jälkeen. Mies oli hermostunut ja ottanut puukon esille, kun mökissä vuokralla olleet olivat pyytäneet ulkopuolisia ja myös häntä poistumaan. Mies oli lyönyt puukolla seinään ja uhannut tappamisella. Sen jälkeen hän oli pitänyt puukkoa kolmen eri henkilön kaulalla. Poliisi tavoitti epäillyn mökistä, ja hänet saatiin käskyttämällä ulos.

Mökin vuokralaiset ovat ulkopaikkakuntalaisia ja lomalla Lapissa. Kukaan mökissä olleista ei loukkaantunut. Epäillyllä itsellään oli vähäinen vamma, jonka poliisi epäilee aiheutuneen joko puukon terästä tai huoneiston tavaroiden rikkomisesta.

Epäilty on ollut kiinni otettuna ja pidätettynä. Hän kertoi kuulustelussa, että oli tapahtumahetkellä sekavassa tilassa eikä muista tapahtumasta juuri mitään. Poliisi tutkii asiaa muun muassa laittomana uhkauksena ja vahingontekona.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut