Lempäälän ampumis­tapauksesta epäilty vangittiin – Tämä tapauksesta tiedetään: taustalla mahdollisesti riita, miehellä aiempaa rikoshistoriaa

1990-luvulla syntynyt mies vangittiin torstaina todennäköisin syin tapon yrityksestä Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Hänet tuomittiin vuonna 2018 Pirkanmaan käräjäoikeudessa rangaistukseen huumausainerikoksesta.

29.12.2022 10:19 | Päivitetty 29.12.2022 14:16

Aamulehti

Lempäälässä tapahtuneesta tapon yrityksestä epäilty, 1990-luvulla syntynyt mies on määrätty Pirkanmaan käräjäoikeudessa vangittavaksi todennäköisin syin. Miehen epäillään ampuneen yhtä henkilöä Lempäälän Mäyriässä asuintalon piha-alueella joulupäivän iltana. Tutkintanimikkeenä tapauksessa on tapon yrityksen lisäksi myös ampuma-aserikos, kertoo tutkinnanjohtaja Jari Luoto Sisä-Suomen poliisista. Vangitseminen liittyy tapon yritykseen.

”Tämän hetkisten tietojen mukaan epäillään, että tässä olisi ollut kyseessä jonkinlainen riitatilanne”, sanoo Luoto.

Epäilty mies on tuomittu aiemmin Pirkanmaan käräjäoikeudessa seitsemän vuoden rangaistukseen huumausainerikoksesta. Tuomio annettiin vuonna 2018. Luoto ei kommentoi, miksi epäilty oli vapaalla viisi vuotta tuomion antamisen jälkeen.

Aiemmassa tuomiossa kyseessä oli Pirkanmaan suurin huumausainejuttu, jossa ryhmä toi tai tuotti Suomeen useita kymmeniä kiloja amfetamiinia Hollannista. Myös loput tuomitut ryhmän jäsenet saivat useiden vuosien, jopa yli kymmenen vuoden vankeusrangaistukset.

Lue lisää: Viidelle päätekijälle 10,5–12 vuoden vankeusrangaistukset Suomen suurimpiin kuuluvasta huumejutusta – huumeita tuotiin Hollannista kukkalähetysten seassa

Luoto ei ota kantaa aikaisempiin tuomioihin, mutta kertoo, että Lempäälän ampumisessa ja riitatilanteessa ei tämän hetkisten tietojen mukaan ollut kyse huumausaineisiin liittyvästä asiasta.

Poliisi löysi huumeita

Epäillyn kiinnioton yhteydessä poliisi otti kuitenkin kiinni henkilön, jonka jäljiltä löytyi vähäinen määrä huumausainetta. Asiaa tutkitaan huumausaineiden käyttörikoksena. Henkilö otettiin kiinni muualta kuin Lempäälän rikoksen tapahtumapaikalta.

Poliisi tavoitti tapon yrityksestä epäillyn tekijän Pirkkalasta. Poliisi otti silloin kiinni kaksi henkilöä, joista toinen on jo päästetty vapaaksi. Luodon mukaan vapaaksi päästetty henkilö ei ole sama kuin se, ketä epäillään nyt huumausaineiden käyttörikoksesta. ”Sinänsä huumausainerikoksella ei ole liittymäpintaa Lempäälän tapahtumaan. Huumausainerikos oli sellainen sivuosuma”, sanoo Luoto.

Laiton ampuma-ase

Poliisi on kuulustellut Lempäälän tapon yrityksestä epäiltyä miestä. Luoto ei ota kantaa siihen, onko epäilty kiistänyt tai myöntänyt epäiltyä rikosta, mutta Luodon mukaan asiaa on käsitelty hyvässä yhteisymmärryksessä. ”Kyllä tässä vielä paljon selvitettävää.”

Myös uhria on päästy kuulemaan. Uhri sai tapahtumissa laukauksen keskivartaloon. Asianomistaja on ollut sairaalahoidossa, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa. Rikoksen uhri ja rikoksesta epäilty tunsivat toisensa entuudestaan.

Luodon mukaan epäillyllä tekijällä oli hallussaan ja hän oli käyttänyt laitonta ampuma-asetta.

Syytteen nostamisen määräpäivä on 23. helmikuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut