Pahoinpitelyistä epäillyt järjestyksenvalvojat töissä alan suuryrityksellä – Toimitusjohtaja ei kommentoi työsuhteiden jatkumista

Poliisi epäilee ainakin kuutta vartiointiyrityksen työntekijää eri asteisista pahoinpitelyistä. Yritys ei kommentoi vartijoiden työsuhteiden tilaa.

27.12.2022 9:46

Pääkaupunkiseudulla pääradan varrella työskennelleitä järjestyksenvalvojia epäillään useista eri asteisista pahoinpitelyistä, Itä-Uudenmaan poliisi tiedotti maanantaina.

Rikoksista epäillyt henkilöt työskentelevät turvallisuuspalveluja tarjoavalle Avarn Securitylle.

Yrityksen toimitusjohtaja Niclas Sacklén vahvistaa asian. Avarn Security on alalla suuri toimija, jonka liikevaihto on yli 100 miljoonaa euroa.

Lue lisää: Kuvasivat pampulla lyömistä ja potkimista – useita järjestyksenvalvojia epäillään pahoinpitelyistä pk-seudulla

Järjestyksenvalvontatehtävissä työskennelleet henkilöt ovat tehneet rikoksia työajallaan.

Rikoksiin on kuulunut uhrien nöyryyttämistä ja alistamista. Kaikkia uhreja ei ole tunnistettu eikä tavoitettu.

Sacklén ei kommentoi sitä, ovatko epäillyt edelleen töissä yrityksellä. Sacklénin mukaan työntekijälle, joka toimii yrityksen arvojen tai toimintaohjeiden vastaisesti, voidaan antaa varoitus. Vakavassa tapauksessa kyseessä voi olla peruste työsuhteen irtisanomiselle tai purkamiselle.

”Koska toimialamme on luvanvarainen, viranomainen vastaa vartijaksi tai järjestyksenvalvojaksi hyväksymisestä tai hyväksymisen perumisesta”, Sacklén sanoo.

Poliisi on julkaissut listan rikoksista, joiden uhrin henkilöllisyys ei ole vielä poliisin tiedossa.

Rikokset ovat tapahtuneet vuoden 2022 aikana. Viimeisimmät rikoksista ovat tapahtuneet joulukuun alkupuolella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut