Lempäälän ampumistapauksen uhria ammuttiin keskivartaloon, yhtä epäiltyä aiotaan esittää vangittavaksi

Poliisi otti sunnuntaina kiinni kaksi epäiltyä Pirkkalassa ja esittää toista heistä vangittavaksi. Ampumisen uhri on sairaalahoidossa, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa.

26.12.2022 16:26

Aamulehti

Sisä-Suomen poliisi tiedotti joulupäivänä eli sunnuntaina, että se tutkii Lempäälässä tapahtunutta väkivaltarikosta. Maanantaina poliisi kertoo, että yhtä ihmistä ammuttiin keskivartaloon asuintalon piha-alueella.

Tekijä ampui yhden laukauksen uhrin keskivartaloon. Rikoksen uhri ja rikoksesta epäilty tunsivat toisensa entuudestaan. Sivullisille ei aiheutunut tapahtuneesta vaaraa. Asianomistaja on edelleen sairaalahoidossa, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa.

Epäillyistä toinen vapaaksi

Poliisi otti kiinni kaksi epäiltyä Pirkkalassa vajaan tunnin kuluttua Lempäälän tapahtumista. Sisä-Suomen poliisilaitoksen päivystävä tutkinnanjohtaja Ona Autere kertoo, että epäillyt otettiin kiinni yksityisasunnon pihalta. Myöhemmin toinen heistä päästettiin vapaaksi, koska poliisilla ei ollut enää syytä epäillä hänen osallisuuttaan rikokseen.

”Meillä ei ole enää todennäköisiä syitä epäillä häntä tästä kyseisestä asiasta. Yksi henkilö on tällä hetkellä kiinniotettuna ja tulemme esittämään häntä vangittavaksi.”

”Olemme kuulleet asianomistajaa ja useita todistajia, tapahtumien kulku on poliisille selvä.”

Poliisi ei kommentoi, miksi epäillyllä oli ampuma-ase hallussaan.

Korjaus 26.12.2022 kello 16.45: Epäillyt otettiin kiinni yksityisasunnon pihalta, ei asunnosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut