KSML: Poliisi paljastanut Keski-Suomessa suuren huume­vyyhdin – porukka toi maahan yli 50 kiloa amfetamiinia ja kokaiinia

Lehden mukaan poliisi epäilee rikoksista epäillyn porukan tuoneen Suomeen katukauppa-arvoltaan noin kolmella miljoonalla eurolla huumeita.

23.12.2022 21:39

Helsinki

Keski-Suomessa on paljastunut mittava huumausaineiden salakuljetus- ja levittämisvyyhti, uutisoi Keskisuomalainen.

Lehden mukaan poliisi epäilee rikoksista epäillyn porukan tuoneen maahan vuosien 2021–2022 välillä yhteensä noin 54 kiloa amfetamiinia ja kaksi kiloa kokaiinia. Katukauppa-arvoltaan määrä on noin kolme miljoonaa euroa.

Lehden haastatteleman tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Ari Rutasen mukaan huumeet tuotiin Ruotsista Pohjois-Suomen kautta. Ensimmäinen takavarikko on tehty tammikuussa.

Poliisilla on ollut juttukokonaisuudessa epäiltynä toistakymmentä ihmistä. Heistä seitsemän on lehden mukaan edelleen vangittuna. Vangituista kaksi on naisia ja viisi miehiä ja he ovat lehden mukaan syntyneet 1980- ja 1990-luvuilla.

Lehden mukaan poliisi epäilee ryhmän toimineen järjestäytyneesti. Päätekijöiksi epäillään kolmea miestä.

Jutussa epäillään Keskisuomalaisen mukaan useita törkeitä huumausainerikoksia ja kahta törkeää ampuma-aserikosta. Esitutkinta on lehden mukaan valmistumassa ja asia siirtymässä syyteharkintaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut