Mies värväsi turvattomassa tilassa olleen päihteiden­käyttäjän seksikauppaan Tampereella ja kohdisti tähän väkivaltaa – tuomittiin vankeuteen törkeästä ihmiskaupasta

Uhri oli oikeuden mukaan päihteiden hankkimisessa riippuvainen miehestä.

22.12.2022 10:40

Helsinki

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 42-vuotiaan miehen törkeästä ihmiskaupasta yli kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen. Tuomion julkisessa selosteessa sanotaan, että mies värväsi turvattomassa tilassa olleen uhrin maksullisiin seksuaalipalveluihin. Rikos tapahtui Tampereella ja Etelä-Pohjanmaalla, ja se kesti elokuusta 2013 lokakuun loppuun 2015.

Oikeuden mukaan uhrin turvaton tila johtui tämän huonosta taloudellisesta tilanteesta, päihteiden käytöstä sekä siitä, että tämä oli päihteiden hankkimisessa riippuvainen miehestä.

”Vastaaja on käyttämällä kyseisiä asiantiloja hyväkseen sekä painostamalla ottanut asianomistajan valtaansa ja värvännyt tämän maksullisia seksuaalipalveluja koskevaan toimintaan ja pitänyt asianomistajaa vallassaan tai määräysvallassaan kohdistamalla tähän henkistä ja fyysistä väkivaltaa”, julkisessa selosteessa sanotaan.

Oikeus otti huomioon rikoksen pitkän keston ja sen, että uhrilla käytiin runsaasti kauppaa. Oikeus tuomitsi miehen kahden vuoden ja seitsemän kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Hänet määrättiin menettämään valtiolle rikoshyötynä 12 500 euroa ja maksamaan uhrille korvauksia noin 20 000 euroa.

Aamulehti ei julkaise tuomitun nimeä uhrin yksityisyyden suojelemiseksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut