Valkeakosken ampumis­tapauksesta epäilty vanhempi mies vapautettiin

Valkeakosken ampumisvälikohtauksesta vangittu 60-vuotias mies pääsi vapauteen viime viikolla. 20-vuotias mies pysyy edelleen tutkintavankeudessa.

Valkeakosken ampumisesta tutkintavankeuteen määrätty mies vapautettiin viime viikolla kohtuusharkinnan perusteella. 20-vuotias poika pysyy vangittuna.

21.12.2022 10:19

Aamulehti

Valkeakosken lokakuisesta ampumistapauksesta epäilty 60-vuotias mies on vapautettu tutkintavankeudesta viime viikon alkupuolella. Asian vahvistaa Aamulehdelle tutkinnanjohtaja Sakari Tuominen.

”Vangitsemisen edellytyksiin kuuluu se, että siitä pitää tehdä kohtuusharkinta. Jos se on kohtuutonta asian kokonaisuutta katsoen, silloin ketään ei saa vangita, ja siitä oli kysymys tässä kohdassa.”

Tutkintavankeudesta voidaan vapauttaa henkilökohtaisten olosuhteiden vuoksi tai jos muutoin näyttää siltä, ettei henkilöä ole asian kokonaisuuteen nähden kohtuullista pitää vangittuna. Vapauttaminen ei ota Tuomisen mukaan kantaa siihen, oliko Valkeakoskella toisen miehen ampunut henkilö 60-vuotias isä vai 20-vuotias poika, joka on edelleen vangittuna.

Lue lisää: Valkeakosken ampuminen: Käräjäoikeus vangitsi isän ja pojan – Aamulehden tiedot: poika syytettynä myös kahdesta muusta rikoksesta

Sekä 60-vuotiasta isää että 20-vuotiasta poikaa epäillään taposta ja tapon yrityksestä. Yksi ihminen kuoli ja toinen loukkaantui Valkeakoskella rekkalevikkeellä 31. lokakuuta tapahtuneessa ampumisessa.

Tutkinnassa selvitetään yhä myös teon motiivia ja sitä, tulivatko ampumavammat hauleista vai luodeista. Poliisilla on hallussa revolveri ja haulikko, jotka takavarikoitiin epäiltyjen hallusta pian välikohtauksen jälkeen.

On edelleen mahdollista, että myös tilanteessa olleen toisen autoseurueen jäseniä voidaan epäillä myöhemmin rikoksista. Tuominen ei kuitenkaan kommentoi muiden osallisuutta ennen kuin esitutkintapöytäkirja julkaistaan ja selviää, mitä näyttöä on saatu kerättyä. Tuomisen mukaan poliisin hallussa ei ole asetta, jota toinen autoseurue olisi käyttänyt.

Syytteen nostamisen määräpäivä on helmikuun lopussa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut