Tämä Ullanlinnan henki­rikoksesta tiedetään nyt: Tutkitaan tappona, epäiltyä ei ole vielä päästy kuulemaan – poliisi vaatii uhrin miestä vangittavaksi tiistaina

Miestä ei ole vielä päästy kuulemaan. Häntä epäiltiin rikoksesta myös elokuussa 2021, kun hän ajoi Kauppatorilta mereen puoliso ja lapset kyydissään.

19.12.2022 11:18 | Päivitetty 19.12.2022 18:13

Helsinki

Helsingin Ullanlinnan epäiltyä henkirikosta tutkitaan tappona, poliisi kertoi maanantaina. Rikoksesta epäillään uhrin aviomiestä.

Vuonna 1975 syntynyt nainen löytyi kuolleena lauantaina aamulla. Hänestä oli perjantaina tehty katoamisilmoitus, kun hän ei ollut palannut kotiinsa työpäivän jälkeen.

Poliisi vaatii miestä vangittavaksi Helsingin käräjäoikeudessa tiistaina, tutkinnanjohtaja Jari Koski kertoi STT:lle. Kosken mukaan epäiltyä miestä ei vielä maanantai-iltapäivään mennessä ollut päästy kuulemaan.

"Siihen on syy, mutta sitä en voi ikävä kyllä kertoa -- alkuvaiheessa ollaan vielä asioiden selvittelyssä”, Koski sanoi.

Kosken mukaan tapahtuneesta ei toistaiseksi voida kertoa enempää, jottei esitutkinta vaarannu. Poliisi ei ole esimerkiksi kommentoinut sitä, kuka teki katoamisilmoituksen uhrista.

Epäilty psykiatriaan erikoistunut lääkäri

Poliisi löysi uhrin kuolleena lauantaina tämän kodin läheltä, kun teosta epäilty oli siirtämässä uhria autoon.

Poliisipartio oli lähtenyt paikalle poliisin saaman yhteydenoton perusteella. Kosken mukaan poliisin saapuessa auton takaluukku oli auki ja sen vierellä oli käärö. Poliisi epäilee, että miehen aikomuksena oli mahdollisesti kuljettaa ruumis jonnekin muualle.

Poliisin mukaan henkirikos tapahtui pariskunnan yhteisessä kodissa. Vuonna 1974 syntynyt mies on STT:n ja muun muassa Helsingin Sanomien tietojen mukaan psykiatriaan erikoistunut lääkäri.

Ollut aiemminkin epäiltynä rikoksesta

Mies on ollut aiemmin rikoksesta epäiltynä jutussa, jossa hänen ajamansa auto putosi mereen Helsingin Kauppatorilla viime vuoden elokuussa.

Autossa oli tapahtumahetkellä yhteensä kuusi ihmistä, mukaan lukien miehen puoliso, jonka taposta häntä nyt epäillään. Lisäksi autossa oli kaksi miehen ja kaksi naisen lasta. Kaikki saatiin pelastettua.

Poliisin esitutkintapöytäkirjan mukaan mies sanoi kuulusteluissa, että kyseessä oli vahinko. Hän sanoi seonneensa koeajossa olleen auton ohjauslaitteissa ja luulleensa laittaneensa pakin päälle, kun vahingossa kaasuttikin mereen.

Muilla autossa olleilla ei ollut vaatimuksia asiassa, joten poliisi määräsi miehelle sakot liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja päätti tutkinnan.

Mies sanoi menneensä paniikkiin

Onnettomuus sattui torstaina 19. elokuuta iltaviiden jälkeen. Nainen kertoi poliisille, että he olivat harkinneet isomman auton ostamista ja olivat siksi hakeneet Volvo XC90 -merkkisen henkilöauton koeajoon.

Molempien kertoman mukaan he pysähtyivät Etelärantaan, koska paikalla oli meripelastuksen vene, jota he halusivat näyttää lapsille.

"Siinä sitten sähläsin jotain ja meni ilmeisesti väärä vaihde päälle. Olin laittavinani pakin päälle, mutta auto lähtikin eteenpäin, kun painoin kaasua. En pystynyt pysäyttämään autoa ja menin paniikkiin tilanteessa”, mies kertoi poliisille.

Mies myönsi, että kyseessä oli hänen virheensä. Hän sanoi poliisille, että tilanne oli ollut todella traumaattinen ja hän oli syyttänyt itseään tilanteesta.

Naisen mukaan tilanne oli järkyttänyt häntä, mutta hänelle tai lapsille ei tullut siinä fyysisiä vammoja.

"Auto oli ihan tuntematon, ja se oli täysin puhdas vahinko, että auto lähti eteenpäin eikä peruuttamaan taaksepäin”, nainen sanoi poliisille.

Täydennys 19.12.2022 kello 18.01: Täydennetty juttuun, että epäiltyä esitetään vangittavaksi tiistaina. Lisätty myös tietoja epäillyn aiemmasta rikosepäilystä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut