Poliisi: Tapoista epäilty Mika Moring ilmestyi Saara Arvan katoamisen aikoihin Kuopion Motonetiin

Poliisi on saanut vihjeitä kahden naisen surmasta epäillyn miehen ja toisen uhrin liikkeistä alkusyksyllä 2019.

Poliisi julkaisi Mika Moringin kuvan esitutkintalain perusteella. Poliisi katsoo, että tapauksessa täyttyvät perusteet, joiden mukaan epäillyn nimen tai kuvan saa antaa julkisuuteen, jos se on välttämätöntä rikoksen selvittämiseksi.

16.12.2022 13:05

Poliisi kertoi viime viikolla, että 51-vuotiasta Mika Moringia epäillään kahden naisen surmaamisesta.

Moringin epäillään liittyvän sekä 28-vuotiaan Katja Miinalaisen että syksyllä 2019 kadonneen 35-vuotiaan Saara Arvan katoamisiin.

Lue lisää: Poikkeuksellinen tapaus: Viisikymppistä miestä epäillään kadonneiden naisten tapoista – aiemmin kyytiin nousseita etsitään

Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan saaneensa uusia tietoja paikoista ja ajankohdista, jolloin Arva on nähty.

Poliisin mukaan viimeisin havainto Arvasta on Neiturin kanavalla Konnevedellä Keski-Suomessa 31. elokuuta 2019 kello 19–20.

Lisäksi mustasta Audista ja Moringin tuntomerkkeihin sopivasta miehestä on tehty havainto samana päivänä kello 21:n aikaan Pohjois-Savon puolella Tervossa, Koskentiellä rannan lähellä olevalla levähdyspaikalla. Tiedossa ei ole, oliko Arva tuolloin hänen seurassaan.

Poliisin tietojen mukaan Moring on käynyt 1. syyskuuta kello 13:n aikaan Kuopiossa Motonetissä, josta hän on palannut Vesannon suuntaan.

Poliisi pyytää edelleen havaintoja tietoja Arvan ja Moringin liikkeistä 31. elokuuta ja 1. syyskuuta 2019 väliseltä ajalta. Poliisia kiinnostavat erityisesti mahdolliset havainnot Moringista, Arvasta ja heillä käytössä olleesta mustasta Audista.

Poliisi epäilee, että ainakin toinenkin henkilöistä on liikkunut Vesannon keskustan alueella 1. syyskuuta 2019 kello 18:n aikaan. Arvan pankkikorttia on käytetty hieman kello 18 jälkeen Vesannon keskustassa sijaitsevalla automaatilla ja sen jälkeen läheisellä ABC-kylmäasemalla.

Vuonna 1984 syntynyt Arva on 165 senttiä pitkä ja ruumiinrakenteeltaan hoikka.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut