Uutta tietoa Ruoveden törkeästä varkaudesta: Naapurin pakettiauto löytyi, perhe­yritykseltä 80 000 euron edestä viety omaisuus yhä kadoksissa

Varkaat veivät Ruovedellä toimivan perheyrityksen pihamaalta menopelejä yli 80 000 euron edestä. Poliisi tutkii asiaa törkeänä varkautena. Ratkaisevia vihjeitä ei toistaiseksi ole saatu.

16.12.2022 13:27 | Päivitetty 16.12.2022 14:47

Aamulehti

Ruovedellä toimivan perheyrityksen pihasta viime viikolla varastetut, kymmenien tuhansien eurojen arvoiset ajoneuvot ovat yhä kateissa. VK-Motorsilta vietiin kolme traktorimönkijää, yksi moottorikelkka ja telasarja.

”Kaikki ne ovat edelleen kadoksissa”, sanoo perheyritystä kolmannessa polvessa jatkava yrittäjä Kalle Kaikkonen. ”Joitain havaintoja on tullut, mutta asia ei vielä ole niin sanotusti edennyt mihinkään.”

Lue lisää: Vorot iskivät Ruovedellä yön pimeydessä, perheyrityksen pihalta vietiin menopelejä yli 80 000 euron edestä

Pientä edistymistä on kuitenkin tapahtunut. Varastettu teliperävaunu löytyi jo aiemmin hylättynä metsäautotien päästä. Sittemmin varkauteen liittynyt, naapurin pihalta samana yönä anastettu Ford Transit -pakettiauto on löytynyt.

”Hyvä onni naapurille, että auto löytyi.”

Valvontakamerakuvan perusteella varkaat kuljettivat pakettiautolla anastamaansa tavaraa pois yrityksen pihamaalta. Varkaus tapahtui maanantaina 5. joulukuuta noin kello 01–03. VK-Motors sijaitsee vilkkaan kantatie 66:n ja Kuruntien reunustamalla tontilla.

Mitä?

Varastettu omaisuus

Mönkijä Can-Am Outlander Max XU+ 1000, rekisteritunnus 755-NAM.

Mönkijä Can-Am Outlander DPS 1000, rekisteritunnus 363-NAS.

Mönkijä Can-Am Outlander DPS 1000, rekisteritunnus 364-NAS.

Moottorikelkka Lynx Rave RE 850, rekisteritunnus 410-ÖB.

Telasarja Can-Am Apache 360 LT 6x6.

Yli 80 000 euroa

Kaikkonen arvioi viime viikolla, että anastetun tavaran yhteenlaskettu arvo on yli 80 000 euroa. Varastetut mönkijät maksavat hänen mukaansa noin 20 000 euroa kappaleelta, moottorikelkka noin 13 000 euroa ja telasarja lähes 10 000 euroa.

Yrityksen omaisuus oli vakuutettu. Varkaus on kuitenkin aiheuttanut paljon ylimääräistä vaivaa ja harmia. Puolet laitteista oli uusia ja vielä pakkauksissaan. Osa anastetusta tavarasta oli jo ehditty myydä eteenpäin yrityksen asiakkaille.

”Olemme onneksi saaneet hankittua maahantuojalta lisää laitteita. Asiakkaat ovat olleet tästä tyytyväisiä”, Kaikkonen kertoo.

Hän sanoo olevansa vielä toiveikas sen suhteen, että varastettuja laitteita saataisiin takaisin. ”On suuri mahdollisuus, että ne ovat edelleen jonnekin piilotettuina Suomessa, kun varkaat odottavat, että tilanne taas normalisoituu.”

Tutkinta jatkuu

Sisä-Suomen poliisi tutkii tapausta törkeänä varkautena. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kari Aaltio kertoo, että nimike on tämä, koska anastetun omaisuuden arvon on niin suuri.

Poliisi pyysi varkaudesta jo viime viikolla vinkkejä ja havaintoja. Aaltion mukaan ratkaisevia vinkkejä ei toistaiseksi ole saatu. Tutkinta kuitenkin jatkuu. ”Teemme taktista ja teknistä tutkintaa.”

Aaltion mukaan poliisin epäilys on, että tekijöitä on ollut useampia. Kaikkosen mukaan valvontakameroiden kuvien perusteella tekijöitä olisi ollut 3–4. Hän kuvailee tekijöiden toiminnan vaikuttaneen ennakkoon suunnitellulta.

”Varkaat tiesivät, mitä tekivät, mitkä johdot katkaista valotolpista ja missä meidän valvontakameramme ovat, koska osasivat aluksi vältellä niitä”, hän kertoi Aamulehdelle viime viikolla.

Poliisin saaman silminnäkijähavainnon mukaan anastettu omaisuus on ehkä lastattu puoliperävaunulliseen kuorma-autoon, joka odotti Pihlajalahdentien varressa, ABC-huoltoaseman ja Paarlammintien välisellä parkkipaikalla. Kuorma-auto poistui ilmeisesti Ruhalan suuntaan.

Oikaisu 16.12.2022 kello 14.46: Artikkelissa oli virhe yrityksen nimessä. Nimi on VK-Motors, ei VM-Motors.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut