Sontulan koululle murtauduttiin Akaassa, opetusta ei voitu järjestää – saaliina suuri määrä elektroniikkaa, myös ikkunat hajotettiin

Varas tai varkaat veivät muun muassa kannettavia tietokoneita ja Ipadeja Sontulan koulusta. Varkauden vuoksi koululla ei voitu järjestää opetusta normaaliin tapaan perjantaina.

9.12.2022 18:00

Aamulehti

Sontulan koululle murtauduttiin torstain ja perjantain välisenä yönä Akaassa.

Koulun rehtori Hanna Honkamäki kertoo, että varas tai varkaat olivat rikkoneet koulun ikkunoita ja vieneet koululta suuren määrän elektroniikkaa. Ryöstö huomattiin aamulla ennen puolta seitsemää ja siitä on tehty rikosilmoitus poliisille.

”Kaikki mahdollinen helposti ulos kannettavissa oleva atk-laitteisto on viety. Mukana on ainakin kannettavia tietokoneita, ipadeja, arvokas dataprojektori ja yksi matkapuhelin”, Honkamäki kertoo.

Ryöstösaaliin tarkkaa arvoa Honkamäki ei osaa arvioida, mutta toteaa sen olevan mittava. ”Lisäksi on vielä maksettava kaikki rikotut ikkunat ja siivouskulut.”

Opetusta ei voitu järjestää

Sontulan koulu on esi- ja perusopetusta luokilla 1–6 antava alakoulu, jossa on 56 oppilasta.

Varkauden vuoksi koululla ei voitu järjestää opetusta normaaliin tapaan perjantaina. Koulu pyysi lasten huoltajia pitämään lapset perjantaina kotona, jos se oli vain mahdollista. Mikäli tämä ei ollut mahdollista, koululla järjestettiin oppilaille ohjelmaa poikkeusjärjestelyin.

Koululla pyritään tekemään viikonlopun aikana korjaustyöt, jotta opetus voi jatkua maanantaina normaaliin tapaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut