Valkeakosken parkkipaikka-ammuskelusta epäilty tuomittiin aiemmista rikoksista: uhkasi Tampereella aseella järjestyksen­valvojaa ja viritti aseen iskurin

Mies nosti starttipistoolin paitansa alta kohti järjestyksenvalvojaa ja viritti samalla aseen iskurin.

Maaliskuussa starttipistoolilla järjestyksenvalvojaa uhkaillut mies (oikealla) vangittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa 3. marras­kuuta epäiltynä todennäköisin syin taposta ja tapon yrityksestä.

24.11. 15:21

Aamulehti

Valkeakosken taposta ja tapon yrityksestä epäilty 20-vuotias pirkanmaalaismies tuomittiin tänään Pirkanmaan käräjäoikeudessa maaliskuussa tehdystä laittomasta uhkauksesta ja ampuma-aserikoksesta seitsemäänkymmeneen päiväsakkoon. Mies uhkasi tamperelaisen yökerhon edessä järjestyksenvalvojaa starttipistoolilla.

Järjestyksenvalvoja oli pyytänyt vahvasti päihtynyttä syytettyä poistumaan paikalta. Haastehakemuksesta selviää, että mies haastoi riitaa ja uhkasi järjestyksenvalvojaa tappelulla yökerhon edessä.

Hän poistui aluksi paikalta, mutta palasi yökerhon eteen ja nosti starttipistoolin paitansa alta kohti järjestyksenvalvojan samalla virittäen aseen iskurin. Haastehakemuksen mukaan järjestyksenvalvoja kuitenkin onnistui estämään aseen nostamisen ylemmäs, jolloin syytetty poistui paikalta.

Mies palasi yökerhon eteen vielä kerran. Hän kertoi järjestyksenvalvojalle kuuluvansa Hells Angels -moottoripyöräkerhoon ja uhkasi tulevansa kerhon kanssa ”pistämään paikat ylösalaisin.” Hän kertoi olevansa kerhon kokelasjäsen.

Uhkailussa käytetty ase on yhdeksänmillinen kaasuase. Mies oli tuonut aseen Suomeen ulkomailta.

Asia käsiteltiin käräjäoikeudessa Tampereella tänään torstaina.

Lue lisää: Valkeakosken ampuminen: Käräjäoikeus vangitsi isän ja pojan – Aamulehden tiedot: poika syytettynä myös kahdesta muusta rikoksesta

Lue lisää: Mistä on kyse? Jos vankeus­rangaistukset pantaisiin täytäntöön sellaisenaan, Valkeakoskella ampumisessa kuollut uhri istuisi vielä tuomiotaan

Ampui isänsä kanssa toista autokuntaa

Tuomittu mies on tällä hetkellä vangittu epäiltynä ampumisesta Valkeakoskella. Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi miehen 3. marraskuuta todennäköisin syin epäiltynä taposta ja tapon yrityksestä. Käräjäoikeus vangitsi samalla myös hänen 59-vuotiaan isänsä todennäköisin syin epäiltynä taposta ja tapon yrityksestä.

Isä ja poika ampuivat toista autokuntaa 31. lokakuuta valkeakoskelaisella parkkipaikalla. Yksi pirkanmaalainen mies kuoli ja toinen loukkaantui. Sekä kuolemaan johtaneet vammat että haavoittuneen vammat olivat ampumahaavoja. Tapauksen tutkinta on yhä kesken.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut