Mies houkutteli teini-ikäisiä vuokrahuoneistoihin hyväksikäytettäväksi, uhreja myös Tampereella – sai viiden vuoden vankeustuomion

Oikeus huomioi rangaistuksessa, että mies jatkoi rikosten tekemistä, vaikka hänellä oli samaan aikaan toinen hyväksikäyttöjuttu käräjillä.

24.11. 15:55

STT

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi torstaina vankeuteen seksuaalirikoksista viisikymppisen miehen, joka antoi alaikäisille uhreilleen muun muassa lahjakortteja ja päihteitä seksuaalisia tekoja vastaan.

Mies on aiemminkin tuomittu lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Osaan nyt tuomituista teoista hän syyllistyi samaan aikaan kun hänellä oli toinen rikosjuttu käsittelyssä käräjäoikeudessa.

Nyt kyseessä olleet rikokset tapahtuivat Oulussa ja Tampereella vuosina 2020–21. Oikeuden mukaan miehellä oli neljä alaikäistä uhria, jotka olivat tekojen aikaan 13–16-vuotiaita.

Ensimmäinen uhreista oli kuullut luokkatovereiltaan miehestä ja siitä, että tältä saa tavaroita. Hän oli yhteydessä mieheen Snapchat-sovelluksen kautta. Myöhemmin myös kolme uhrin kaveria teki samoin.

Oikeuden mukaan mies sai lahjoilla ja lupauksilla lahjoista uhrit lähettämään itselleen kuvia sukuelimistään sekä videoita, joilla he tekivät seksuaalisia asioita. Mies myös lähetti kuvia ja videoita itsestään uhreille.

Uhreista kolme myös tapasi miehen tämän vuokraamissa huoneistoissa tai hotellihuoneess, jossa oikeuden mukaan mies käytti lapsia hyväksi.

Mielentilatutkimuksen mukaan mies ymmärsi tekonsa

Käräjäoikeus määräsi miehen hänen omasta pyynnöstään mielentilatutkimukseen. Sen mukaan mies oli tekojen aikaan syyntakeinen eli ymmärsi tekonsa.

Oikeus katsoi, että rangaistusta koventavina seikkoina tuli huomioida miehen aiempi samankaltainen rikoshistoria sekä se, että mies oli jatkanut rikosten tekemistä pian vapauduttuaan ja heti viimeisimmän, tammikuussa 2021 saamansa tuomionkin jälkeen.

Oikeuden mukaan tekojen moitittavuutta lisäsivät myös lahjat ja lupaukset niistä. Mies antoi uhreilleen muun muassa lahjakortteja, alkoholia, tupakkaa ja vaatteita sekä vei heitä syömään ja elokuviin.

Käräjäoikeus tuomitsi Jarno Tapani Liimataisen, 52, viiden vuoden vankeuteen kolmesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, yhdestä törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä, yhdestä perusmuotoisesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, yhdestä seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kolmesta seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta ja yhdestä alkoholirikoksesta. Hänet määrättiin pidettäväksi vangittuna. Lisäksi hänet tuomittiin maksamaan uhreilleen yhteensä yli 10 000 euron korvaukset.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut