S-pankin asiakkaiden tileiltä viety summa noussut 1,2 miljoonaan – Aiemmin vangittuna olleet epäillyt on vapautettu

Vapautettujen epäiltyjen epäillään käyttäneen rahoja muun muassa matkusteluun ja kalliisiin ostoksiin.

21.11. 15:54

Helsinki

S-pankin asiakkaisiin kesällä kohdistunut petossarja on laajentunut aiemmin tiedotetusta, poliisi kertoi maanantaina.

Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan esitutkinnan aikana on selvinnyt, että epäillyt tekivät pankin asiakkaiden tileiltä noin 70 oikeudetonta tilisiirtoa, joilla saivat haltuunsa arviolta 1,2 miljoonaa euroa. Aiemmin poliisi kertoi tilisiirtoja olleen runsaat 50 ja rahasumman noin miljoona euroa.

Poliisin mukaan rahoista on saatu takavarikoitua rikoshyötynä noin puoli miljoonaa euroa. Aiemmin tässä kuussa Uutissuomalainen kertoi, että S-Pankki on palauttanut kaikille oikeudettomien tilisiirtojen kohteeksi joutuneille asiakkaille heiltä viedyt rahat korkoineen.

Esitutkinta valmistumassa alkuvuodesta

Pääepäiltyjä on edelleen kaksi. Poliisin mukaan he tekivät oikeudettomat tilisiirrot käyttäen hyväkseen tietojärjestelmässä ollutta haavoittuvuutta.

Poliisi on aiemmin kertonut, että epäillyt olivat käyttäneet siirrettyjä rahoja matkusteluun, kalliisiin ostoksiin ja omien ja lähipiirin velkojen maksuun sekä yleiseen makeaan elämään.

Kaksikkoa epäillään muun muassa törkeästä maksuvälinepetoksesta. Heidän lisäkseen useita ihmisiä epäillään rahanpesusta.

”Kaikki tutkinnan aikana kiinniotetut ja vangitut odottavat tällä hetkellä vapaalla esitutkinnan päättymistä sekä tulevaa syyteharkintaa. Syyteharkintaan rikoskokonaisuus saadaan vuoden 2023 alussa”, rikoskomisario Klaus Geiger kertoi poliisin tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut