Hipposkylän autiotalon rajun tulipalon tutkinta on vasta alussa, mutta palo ei näytä liittyvän Pirkanmaata piinaavaan tuhopolttojen sarjaan

Tampereen Hipposkylässä on lähiaikoina syttynyt kaksi tulipaloa tyhjillään olleissa kerrostaloissa. Syyskuinen palo liittyy tuhopolttosarjaan, mutta viimeisin tapaus ei.

21.11. 9:58 | Päivitetty 21.11. 10:03

Aamulehti

Tampereen Hipposkylän lauantainen autiotalopalo ei liity poliisin tutkinnassa olevaan Pirkanmaan tuhopolttosarjaan.

Hipposkylässä sijaitsevassa tyhjillään olleessa pienkerrostalossa syttyi raju tulipalo perjantain ja lauantain välisenä yönä. Paloa epäillään tutkinnanjohtaja Tommi Juvosen mukaan tahallaan sytytetyksi. Rakennus syttyi palamaan voimakkaasti samanaikaisesti monesta kohdasta. Kerrostalo tuhoutui palossa täysin.

Lue lisää: Poliisi tutkii, liittyykö Hipposkylässä aution kerrostalon tuhonnut palo aiempiin tuhopolttoihin – kuvat ja videot näyttävät palon rajuuden

Edellisen kerran Hipposkylässä paloi tyhjillään oleva kerrostalo syyskuussa. Kyseinen tapaus liittyy autiotalojen tuhopolttojen sarjaan.

Lauantaista paloa tutkitaan kuitenkin omana tapauksena. ”On todennäköistä, ettei tapaus liity sarjaan, mutta poliisi vielä selvittelee asiaa”, sanoo rikoskomisario Lassi Suoranta, joka on tutkinnanjohtajana tuhopolttosarjassa.

Lue lisää: Pirkanmaata piinaava 14 tuhopolton sarja yhä täysi mysteeri: katso kaikki palopaikat – Tässä ovat viime vuosien traagisimmat tapaukset

Suoranta ei ota kantaa siihen, miksi tapausta ei voida yhdistää autiotalopalojen sarjaan.

Tommi Juvonen kertoo että lauantaisen palon tutkinta on vielä alussa. Poliisi on saanut tapaukseen liittyen vihjeitä, mutta epäiltyä ei vielä Juvosen mukaan ole.

”Apuna meillä on ihmiset ja heidän havaintonsa. Ihmiset soittavat hätäkeskukseen, jos näkevät omituisia kulkijoita. Ne ovat sellaisia havaintoja, jotka ovat näissä tapauksissa hyviä.”

Autiotalopaloja on poliisin mukaan vaikea estää. Lauantaina palanut talo oli POAS:n toimitusjohtajan Timo Jokisen ja TVA:n toimitusjohtajan Marko Salosen mukaan yritetty laittaa umpeen ja sisäänpääsy oli estetty. Alueella kiertää myös vartija.

Lue lisää: Tampereen Hipposkylän talojen omistajat pelkäävät uusia tulipaloja – Ikkunat laitettu umpeen ja vartija kiertää alueella, mutta ongelmat jatkuvat

”Tuossa ne (keinot) alkavat olla”, sanoo Juvonen.

”Meillä on niin paljon työtä kentällä. Parhaamme yritetään, mutta lisää tarvittaisiin, jotta voitaisiin puhua estämisestä.”

Mitä?

Tutkittavat autiotalopalot

8.8. Tampere, Keskisenkatu

9.8. Akaa Viiala, Turuntie

10.8. Lempäälä, Kahilasaari

14.8. Lempäälä, Ruskontie

20.8. Kangasala, Saarenmaantie

24.8. Punkalaidun, Koosanmaantie

24.8. Tampere, Matinlahdentie

26.8. Urjala, Hanhisuontie

10.9. Tampere, Kokinmäenkatu

11.9. Tampere, Hippoksenkatu

12.9. Kangasala, Saarenmaantie

12.9. Kangasala, Auertie

16.9. Sastamala, Pehulantie

18.9. Kangasala, Houkanvuorentie

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut