Kaius Niemi on vapautettu Helsingin Sanomien vastaavan päätoimittajan tehtävästä – epäillään törkeästä rattijuopumuksesta

Toistaiseksi vastaavan päätoimittajan tehtävää hoitaa Antero Mukka. Kaius Niemi ilmoitti jo aiemmin, ettei katso voivansa jatkaa työtään.

Helsingin Sanomien vastaavaa päätoimittajaa Kaius Niemeä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

18.11. 12:59 | Päivitetty 18.11. 15:31

Helsingin Sanomien vastaavaa päätoimittajaa Kaius Niemeä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Sanoman hallitus on vapauttanut hänet tehtävistään välittömästi.

Sanoman hallituksen puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä kommentoi tiedotteessa, että Niemi on on tehnyt vakavan virheen ja kantaa siitä vastuun. Pietilän mukaan Niemi on tehnyt hyvää työtä Helsingin Sanomien vastaavana päätoimittajana.

”Olen vilpittömästi pahoillani tapahtuneesta. Pyydän anteeksi toimitukselta ja Helsingin Sanomien lukijoilta. En näe mahdollisuutta jatkaa tehtävässäni tämän jälkeen”, Kaius Niemi sanoo.

Toistaiseksi Helsingin Sanomien vt. vastaavan päätoimittajan tehtävää hoitaa Antero Mukka. Prosessi seuraajan hakemiseksi käynnistyy viipymättä.

Rattijuopumus on törkeä, jos rikoksentekijän veren alkoholipitoisuus on vähintään 1,2 promillea.

Tapahtumat sijoittuvat Sanomatalon parkkihalliin perjantai-aamuun. Niemi ei ole ollut autollaan ulkona liikenteessä.

Tiettävästi Niemi on ajanut autoa Sanomatalon parkkihallissa varhain aamulla, minkä vahtimestarit ovat huomanneet ja soittaneet poliisin paikalle, ennen kuin Niemi on ajanut ulos liikenteeseen. Edeltävänä torstai-iltana Niemi oli isännöinyt Sanomatalossa tilaisuutta, jossa jaettiin Helsingin Sanomien esikoiskirjailijapalkinto ja juhlittiin lehden syntymäpäivää.

Aamulehti on osa Sanoma-konsernia, johon Helsingin Sanomatkin kuuluu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut