Lähes 20 petoksen sarjasta epäilty 29-vuotias mies vangittiin Tampereella – vahingot ainakin kymmeniä tuhansia, aiempaa rikostaustaa

”Alustavien tietojen perusteella rikoksilla aiheutetut vahingot ovat ainakin kymmeniä tuhansia euroja”, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Peltonen Sisä-Suomen poliisista.

17.11. 10:56 | Päivitetty 17.11. 15:24

Aamulehti

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi torstaina 29-vuotiaan miehen todennäköisin syin epäiltynä petoksista, törkeistä petoksista ja törkeän petoksen yrityksestä. Miehellä on aiempaa rikoshistoriaa.

Miehen epäillään tehneen kaksitoista petosta, kolme törkeää petosta ja yhden törkeän petoksen yrityksen eri puolilla maata. Epäillyt teot ovat tapahtuneet tänä vuonna.

Miehen epäillään tehneen teot näillä paikkakunnilla: Pirkkala, Rauma, Pori, Nakkila, Kuopio, Tampere, Loimaa, Alavuus, Kauhajoki, Nokia, Hämeenlinna, Sastamala, Porvoo ja Haapajärvi.

”Laaja petossarja”

Petossarja on esitutkinnassa Sisä-Suomen poliisilla. ”Tästä asiasta ei tutkinnallisiin syihin vedoten voi antaa juuri mitään lisätietoja. Tutkinta on vasta niin alkuvaiheessa, että enempien tietojen antaminen voi vaarantaa esitutkinnan”, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Peltonen.

Peltosen mukaan kyseessä on laaja petossarja, jossa alustavien tietojen perusteella rikoksilla aiheutetut vahingot ovat ainakin kymmeniä tuhansia euroja.

Syytteen nostamisen määräpäivä on 28. helmikuuta 2023.

Aiempia tuomioita

Pirkanmaan käräjäoikeuden epäillylle aiemmin antamia tuomioita on vuodesta 2013 lähtien kymmenkunta.

Epäilty on tuomittu Pirkanmaan käräjäoikeudessa tammikuussa 2022 törkeästä petoksesta, pahoinpitelyistä ja vahingonteosta seitsemäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen, jonka koeaika päättyy 31.1.2024. Hänet määrättiin korvaamaan muun muassa petoksella saadut rahat, yhteensä 15 500 euroa. Hän erehdytti yhtä asianomistajista maksamaan summan omalle tililleen.

Tuomittu valitti tuomiosta, ja Turun hovioikeus antoi kesäkuussa tuomion, jossa syyte pahoinpitelystä hylättiin, mutta ehdollinen vankeustuomio pysyi. Tuomio on lainvoimainen.

Epäilty sai heinäkuussa 2021 Pirkanmaan käräjäoikeudessa sakkotuomion väärennyksestä ja petoksesta 480 euroa, ja saman vuoden marraskuussa hän sai käräjäoikeudessa tuomion varastetun ajoneuvon kätkemisrikoksesta, mistä tuomio oli 30 päivää vankeutta ehdollisena.

Näitä aiemmin hän on saanut eripituisia ehdollisia vankeustuomioita ja sakkoja liittyen muun muassa varkauksiin, petoksiin ja pahoinpitelyihin.

Uutiseen lisätty 17.11.2022 kello 13.29 tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Peltosen antamat tiedot.

Uutiseen lisätty 17.11.2022 kello 15.24 tietoja Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomioista ja Turun hovioikeuden tuomiosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut