Akaan Toijalassa jouluyön murhasta vangittu tuomittiin elinkautiseen – tuomio on nyt lainvoimainen

Tuomio annettiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa 9. marraskuuta 2022. Tuomio on tullut lainvoimaiseksi 25. marraskuuta.

9.11. 16:44 | Päivitetty 25.11. 16:14

Aamulehti

Akaan Toijalassa jouluyönä 24.–25. joulukuuta 2021 toisen miehen tappanut mies on saanut elinkautisen tuomion murhasta ja hautarauhan rikkomisesta. Tuomio astui voimaan 9. marraskuuta Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Rikoksesta epäilty otettiin kiinni 25. joulukuuta 2021, kun poliisi sai tiedon epäillystä henkirikoksesta. Rikokset tapahtuivat yksityisasunnossa. Uhri ja rikoksen tekijä tunsivat toisensa.

Rikoksen tekohetkellä 35-vuotias mies löi uhria useita kertoja veitsellä kaulan ja rintakehän alueelle. Uhri kuoli vammoihinsa. Syytetty kiisti murhan, mutta myönsi lyöneensä uhria veitsellä ja aiheuttaneensa tämän kuoleman.

Teon kuitenkin katsottiin olleen vakaasti harkittu. Ennen murhaa mies oli lähettänyt kaverilleen snuff-elokuvagenreen liittyviä viestejä. Snuff-genressä elokuvassa esitetty tappaminen on tehty todellisuudessa.

Mies sai myös tuomion hautarauhan rikkomisesta, koska murhan jälkeen hän kosketteli uhrin kasvoja ja kuvasi tilanteen. Hän kuvasi yhteensä kolme videota, joista yhden hän lähetti eteenpäin.

Rikoksesta tuomittu Petri Heikki Kalevi Viitaniemi velvoitetaan korvaamaan asianomistajille korvauksia kärsimyksistä ja oikeuskuluista sekä korvaamaan valtiolle oikeustieteellisestä ruumiinavauksesta aiheutuneet kulut. Sen lisäksi hänet velvoitetaan maksamaan valtiolle rikosuhrimaksu.

Tuomio on lainvoimainen.

Lisätty uutiseen 25.11.2022 kello 16.14 Pirkanmaan käräjäoikeuden antama tieto, että tuomio on nyt lainvoimainen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut