Milan Jaff vapautettiin syytteistä Vantaan jengiammuskelussa - Toinen tuomittiin tapon yrityksestä

Vuonna 1997 syntynyt espoolaismies sai yli neljän vuoden tuomion muun muassa tapon yrityksestä. Tuomion mukaan oikeudessa on jäänyt näyttämättä, että Jaff olisi ampunut tapahtumapaikalla kohti espoolaisten autoa.

Vantaan ammuskelua käsiteltiin Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa lokakuussa.

7.11. 17:24

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on hylännyt syytteet murhan yrityksistä Vantaan Leinelänkaarella elokuussa 2021 tapahtuneeseen ammuskeluun liittyen. Käräjäoikeus hylkäsi vakavimmat syytteet mutta tuomitsi neljä miestä muista rikoksista.

Vuonna 1997 syntynyt Sakarie Abdi Mohamed tuomittiin yhteensä neljän vuoden ja kahden kuukauden mittaiseen vankeusrangaistukseen tapon yrityksestä, ampuma-aserikoksista sekä kulkuneuvon oikeudettomasta kuljettamisesta.

Käräjäoikeus päätyi hylkäämään syytteet helsinkiläisjengin johtohahmoa Milan Jaffia vastaan. Tuomion mukaan oikeudessa on jäänyt näyttämättä, että Jaff olisi ampunut tapahtumapaikalla haulikolla kohti espoolaisten autoa. Tuomion mukaan näyttö ei riittänyt selvittämään, kuka haulikolla on todellisuudessa ampunut.

Syyttäjä vaati Jaffille kymmenen vuoden vankeusrangaistusta.

Jaffilla on takanaan kymmenen vuoden tuomio katujengiammuskeluissa viime toukokuulta. Lisäksi Helsingin käräjäoikeus katsoi lokakuussa antamassaan välituomissa hänen syyllistyneen raiskausrikokseen ja passitti miehen mielentilatutkimukseen.

Lue lisää: Rap-artisti Milan Jaff tuomittiin kymmeneksi vuodeksi vankeuteen katujengijutussa – Oikeus: Väkivallalla pyrittiin suojelemaan ryhmän kunniaa

Riita muuttui nopeasti aseelliseksi selkkaukseksi

Tuomion mukaan espoolaisten ja helsinkiläisten jengien jäsenet kohtasivat toisensa Vantaalla Leinelänkaarella.

Tapaamista edeltävänä iltana jengien jäsenillä oli riitaa, jota puitiin puhelimitse. Tuomion mukaan espoolaiset, etunenässä Mohammed, olivat ottaneet Jaffin kanssa sanallisesti yhteen Jaffin julkaisemasta musiikkivideosta, jossa oli sanottu ”L’s down”. Tällä viitattiin tuomion mukaan L-city-nimiseen jengiin, joka toimii Leppävaarassa Espoossa.

Leinelänkaarella tapaaminen muuttui nopeasti aseelliseksi selkkaukseksi. Laukauksia ammuttiin sekä espoolaisten ajamasta autosta että helsinkiläisten puolelta. Kaksi henkilöä loukkaantui tilanteessa. Molemmat loukkaantuneista olivat myös itse syytettyinä oikeudenkäynnissä.

Kertomukset muuttuivat monta kertaa

Oikeudessa kuultujen syytettyjen kertomukset muuttuivat useaan otteeseen esitutkinnan ja oikeudenkäynnin aikana, mikä lisäsi kertomusten epäuskottavuutta. Oikeudenkäynnin aikana tuli esille myös uhkailua, jota yksi tuomituista oli kokenut.

Käräjäoikeus katsoi kuitenkin tulleen selvitetyksi, että espoolaisten autosta ammutut pistoolinlaukaukset lähtivät nimenomaan Mohamedin kädestä. Mies itse oli kiistänyt ampuneensa.

Tuomion mukaan todistelusta ei voida päätellä, että espoolaiset olisivat lähteneet Leinelään tappamistarkoituksessa. Näin ollen tekoa ei voitu pitää murhan yrityksenä, vaan tuomio tuli tapon yrityksestä.

Syytteessä murhan yrityksistä ja muista rikoksista oli yhteensä yhdeksän miestä. Heistä suurin osa vapautui syytteistä.

Mohamedin saaman tuomion lisäksi käräjäoikeus katsoi kahden miehen syyllistyneen ampuma-aserikokseen ja yhdelle miehelle luettiin tuomio huumausaine­rikoksesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut