Mies tuomittiin 10 vuoden vankeuteen taposta Mänttä-Vilppulassa

Vilppulan taajama-alueella julkisella paikalla puistossa tehdyn puukotuksen uhri kuoli tekopaikalle.

2.11. 18:31 | Päivitetty 2.11. 20:08

Aamulehti

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1977 syntyneen Kalle Aleksi Suhosen 10 vuoden vankeuteen Mänttä-Vilppulassa 11. kesäkuuta 2022 tehdystä taposta. Suhonen tuomittiin myös maksamaan noin 35 000 euron korvaukset uhrin omaisille.

Vilppulan taajama-alueella julkisella paikalla puistossa tehdyn puukotuksen uhri, hieman alle 40-vuotias mies, kuoli tekopaikalle. Häntä oli puukotettu kaulan ja rintakehän alueelle.

Lue lisää: Mies kuoli Mänttä-Vilppulassa – syytetty myöntää lyöneensä puukolla, mutta kiistää tapon

Tekoa edelsi riitatilanne, jota kuvailtiin pystypainiksi ja suunsoitoksi. Painitilanne oli oikeuden mukaan kuitenkin rauhoittunut ennen teräaseen käyttämistä ja osapuolet palanneet pöydän ääreen istumaan.

Tuomittu myönsi oikeudessa lyöneensä uhria puukolla ja aiheuttaneensa vammat, mutta kiisti tapon ja katsoi toimineensa hätävarjelutilanteessa.

Oikeus katsoi riidattomasti todetun, että tuomitun teräaseen käyttö aiheutti teonkuvauksen mukaiset vammat uhrille.

Tappo edellyttää tahallisuutta. Oikeuden mukaan useat lyönnit teräaseella kaulan ja rintakehän alueelle eivät viittaa pikaistuksissa tehtyyn sattumanvaraiseen pahoinpitelytarkoitukseen, vaan osoittavat ennemminkin täydellistä välinpitämättömyyttä toisen ihmisen hengestä. Oikeus katsoi, että tämä päätelmä saa tukea myös tuomitun toiminnasta teon jälkeen. Hänen kerrottiin jääneen paikalle juomaan olutta.

Oikeus katsoi niin ikään, ettei tuomittu toiminut hätävarjelutilanteessa.

Tuomio annettiin 2. marraskuuta 2022. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, vaan siitä on mahdollista valittaa hovioikeuteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut