Avovankilasta karannut Nikita Bergenström eli entinen Juha Valjakkala on otettu kiinni Helsingissä

Poliisi toimitti Bergenströmin lähimpään vankilaan.

25.10. 16:07 | Päivitetty 25.10. 18:44

Kolmesta murhasta tuomittu Nikita Bergenström on otettu kiinni Helsingissä, kertoo Helsingin poliisi Twitterissä. Aiemmin tänään Bergenströmin kerrottiin karanneen Keravan avovankilasta.

Poliisin mukaan Bergenström otettiin kiinni Helsingin Mellunmäestä yleisövihjeen perusteella. Poliisi toimitti Bergenströmin lähimpään vankilaan eli Helsingin vankilaan Sörnäisiin.

Bergenströmin karkaamisesta kertoi tiistaina ensimmäisenä Ilta-Sanomat. Keravan vankilan yksikönpäällikkö Marko Oresmaa vahvisti STT:lle, että Bergenström oli poistunut luvatta.

Karannut vankilasta aiemminkin

Bergenström on aiemmin ollut nimeltään Juha Valjakkala, ja hänet tuomittiin 1980-luvun lopussa kolmesta murhasta Ruotsin Åmselessa.

Hän vapautui elinkautisesta vankeudesta vuonna 2009, mutta on saanut sittemmin useita lievempiä rikostuomioita. Bergenström on myös aiemmin karannut vankilasta.

Muun muassa vuonna 2015 hän oli karkuteillä kuukauden päivät Jokelan vankilasta, kunnes poliisi löysi hänet Helsingin Kalliosta kerrostalon ullakolta.

Päivitys 25.10.2022 kello 18.42: Juttua päivitetty tiedolla siitä, että Bergenström on otettu kiinni Helsingissä ja toimitettu lähimpään vankilaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut