19-vuotiaalle miehelle yli neljän vuoden vankeusrangaistus törkeästä lapsenraiskauksesta Tampereella

Uhri oli 15-vuotias tyttö. Käräjäoikeuden tuomion pohjana oli uhrin kertomuksen lisäksi todistajia, miehen dna ja lääkärin tutkimukset.

25.10. 13:03

Aamulehti

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 19-vuotiaan Niko Juhani Sormusen neljän vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä lapsenraiskauksesta.

Mies raiskasi tekoaikaan 15-vuotiaan tytön asunnollaan Tampereella kesä-heinäkuun vaihteessa. Hän oli ennen rikosta juottanut alkoholia uhrille. Tuomittu käytti teossa väkivaltaa. Mies väitti, että uhrin kaulassa olleet jäljet olisivat fritsuja. Käräjäoikeuden mukaan nämä olivat merkkejä kuristamisesta.

Sukupuoliyhteys oli suojaamaton, eivätkä osapuolet olleet toisilleen entuudestaan tuttuja. He tapasivat ensimmäistä kertaa iltana jona rikos tapahtui. Uhri oli saapunut tuomitun asunnolle ystävänsä kanssa. Uhrin ystävä poistui asunnolta jonkin ajan kuluttua, mutta uhri jäi asuntoon. Myöhemmin yöllä tuomittu raiskasi päihtyneen asianomistajan. Tyttö oli kertonut miehelle ikänsä.

Tuomittu on myöntänyt, että hän ja asianomistaja ovat olleet yhdynnässä, mutta kiistänyt sen tahdonvastaisuuden. Tuomittu on kiistänyt myös olleensa tietoinen asianomistajan iästä.

Oikeus katsoi tuomitun syyllistyneen törkeään lapsenraiskaukseen ja tuomitsi hänet neljän vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Käräjäoikeuden tuomion pohjana oli uhrin kertomuksen lisäksi todistajia, lääkärin tutkimukset ja miehen dna.

Tuomitun pitää maksaa uhrille kivusta, särystä ja tilapäisestä fyysisestä haitasta 700 euroa ja kärsimyksestä 9 000 euroa. Myös uhrin 3 069 euron oikeudenkäyntikulut määrättiin vastaajan maksettavaksi.

Tuomio ei ole lainvoimainen eli siitä voi vielä valittaa hovioikeuteen. Tuomittu on kiistänyt syytteen ja ilmoitti tyytymättömyyttä tuomiota kohtaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut