Iäkäs eläkeläinen löydettiin kuolleena Pöytyällä – poliisi epäilee kotihoitoa laiminlyönnistä

Kotihoito ei saanut apua tarvitsevaa pariskuntaa kiinni, mutta odotti yli viikon ennen kuin hälytti poliisin apuun. Iäkäs nainen ehti menehtyä, hänen puolisonsa on yhä sairaalahoidossa.

14.9. 10:21

Lounais-Suomen poliisi on aloittanut rikostutkinnan tapauksesta, jossa iäkäs pariskunta riutui kotiinsa Pöytyällä.

87-vuotias nainen löytyi kotoaan kuolleena ja hänen 76-vuotias puolisonsa hyvin heikossa tilassa. Terveydenhoidon edustajat tiesivät pariskunnan avuntarpeesta, mutta heidän luonaan ei ollut käyty yli viikkoon.

Poliisi selvittää tapausta alustavasti nimikkeellä pelastustoimen laiminlyönti.

”Poliisi kuulee kotihoidon edustajia rikoksesta epäillyn asemassa. Poliisin tehtävänä on selvittää, olisiko terveydenhuollon edustajien pitänyt toimia toisin ja minkälainen vastuu heillä on pariskunnan kohtalosta”, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Valtteri Kemppi poliisin tiedotteessa.

Poliisin mukaan pariskunta ei ollut kotihoidon asiakkaita, mutta mies oli hiljattain pyytänyt kotihoidosta apua kotona pärjäämiseen. Pöytyän kotihoito oli käynyt elokuun lopulla useamman kerran pariskunnan luona. Lopulta hoitajat eivät enää tavoittaneet pariskuntaa. Kukaan ei avannut ovea eikä puhelimeen vastattu.

Viimeisimmän kotikäynnin jälkeen ehti kulua yhdeksän päivää, kunnes kotihoito soitti hätänumeroon, ja poliisia pyydettiin käymään kohteessa.

Poliisin mennessä asuntoon nainen löytyi menehtyneenä. Mies oli hyvin heikossa tilassa makaamassa lattialla, ja hän on yhä sairaalahoidossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut