Poliisi hälytettiin jämsäläiselle mökille, ja parvella ollut iäkäs mies alkoi ampua kohti – tuomittiin syyntakeettomana

Jämsässä oli viime vuoden marraskuussa piiritystilanne, jossa 76-vuotias mies ampui poliiseja kohti. Käräjäoikeus katsoi miehen syyntakeettomaksi.

12.9. 16:45 | Päivitetty 13.9. 13:46

Keski-Suomen käräjäoikeus katsoo, että poliiseja kohti viime vuoden marraskuussa Jämsässä ampunut mies oli syyntakeeton, eli ei ymmärtänyt tekonsa seurauksia.

Tapahtumat alkoivat, kun poliisi sai tehtäväksi käydä tarkistamassa seitsemänkymppisen miehen voinnin Jämsässä sijaitsevalla mökillä. Poliisit saapuivat paikalle ja ryhtyivät tarkastamaan sisätiloja.

Mies piileskeli parvella ja kun poliisimies kiipesi portaita, hän osoitti tätä aseella. Piiritystilanteen kestäessä mies ampui tupaan laukauksia. Laukaukset eivät osuneet poliiseihin.

Käräjäoikeus katsoi 76-vuotiaan miehen syyllistyneen syyntakeettomana kolmeen murhan yritykseen ja kahteen virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen. Hänet jätettiin tuomitsematta rangaistukseen.

Oikaisu 13.9.2022 kello 13.46: Käräjäoikeuden mukaan mies syyllistyi syyntakeettomana kolmeen murhan yritykseen ja kahteen virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen, ei kolmeen virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen kuten jutussa aiemmin kerrottiin virheellisesti.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut