Vastaamon tietomurron esitutkinta valmistui – kolmea epäillään törkeästä rikoksesta

Poliisin mukaan psykoterapiakeskuksen tietokannassa oli noin 33 000 ihmisen tiedot.

Vasmaato kertoi syksyllä 2020 joutuneensa kiristyksen kohteeksi. Psykoterapia­keskuksen toimipisteellä Helsingissä kuvattiin tammikuussa 2021.

12.9. 12:49 | Päivitetty 12.9. 13:38

Keskusrikospoliisi (krp) on saanut valmiiksi esitutkinnan, joka koski Psykoterapiakeskus Vastaamon tietoturvaa ja -suojaa yhtiöön kohdistuneen tietomurron aikoihin.

Esitutkinnassa epäiltiin tietosuojarikoksia. Krp kertoo, että asia siirtyy syyteharkintaan kolmen epäillyn osalta. Heitä epäillään törkeästä huolimattomuudesta henkilötietojen käsittelyssä.

Vastaamoon kohdistui yhtiön mukaan tietomurto marraskuussa 2018 ja maaliskuussa 2019. Lokakuussa 2020 yhtiö kertoi joutuneensa kiristyksen kohteeksi. Asiakkaiden tietoja julkaistiin netissä ja heiltä vaadittiin lunnaita tietojen levittämisen uhalla. Poliisin mukaan Vastaamon tietokannassa oli noin 33 000 ihmisen tiedot.

Asiassa on tutkittu muun muassa törkeää tietomurtoa ja törkeää kiristystä. Tutkinnanjohtaja Marko Leponen sanoi heinäkuussa, että päätutkintalinja osoittaa Euroopan ulkopuolelle. Poliisi ei ole tarkentanut, mihin maahan tai maihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut