Mies yritti tuhopolttoa kerrostalossa Tampereella: kaatoi käsidesiä postiluukusta ja sytytti

Pirkanmaan käräjäoikeudessa tuomittu 39-vuotias mies oli sytyttänyt kerrostalo­asunnon postiluukun palamaan kaataen postiluukusta sisään käsidesiä ja sytyttämällä tulipalon tulitikulla.

7.9. 13:14

Aamulehti

Tampereen Hatanpäällä tuhotyön yritykseen syyllistynyt mies on tuomittu neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Teko tapahtui viime vuoden helmikuussa Hatanpäällä sijaitsevassa kerrostalossa. 39-vuotias mies oli sytyttänyt kerrostalon asunnon postiluukun palamaan kaataen postiluukusta sisään käsidesiä, työntämällä kätensä sisään postiluukusta ja sytyttämällä tulipalon tulitikulla. Teon seurauksena postiluukun sisus oli savunnut ja palanut, mutta laajempaa tulipaloa ei päässyt syntymään. Rappukäytävään oli tullut teon johdosta voimakas palaneen käry.

Kyseisessä asunnossa oli teon aikana sisällä kaksi ihmistä, jotka olivat kuulleet ääntä rappukäytävästä. Mies ei tuntenut rikoksen uhriksi joutuneita entuudestaan. Talossa asui tapahtuma-aikaan 23 ihmistä.

Käräjäoikeus katsoo, että asianomistajan kuvaus tapahtumista on ollut johdonmukainen, eikä hänen kertomansa oikeellisuutta ole syytä epäillä.

Teosta tuomittu mies otettiin kiinni tapahtumapaikalta mukanaan tekovälineet. Mies on kiistänyt syytteen ja kertonut olleensa rapussa muusta syystä.

Käräjäoikeuden mukaan teosta aiheutui yleistä hengen ja terveyden vaaraa sekä yleistä erittäin huomattavan taloudellisen vahingon vaaraa.

Koska teosta aiheutuneet konkreettiset vahingot kuitenkin jäivät vähäisiksi ja koska miehellä ei ollut teon moitittavuutta lisäävää motiivia teolleen, rangaistus määrättiin asteikon alimmasta päästä.

Miehellä on aikaisempaa rikostaustaa. Oikeus ei kuitenkaan katso, että aikaisempi rikollisuus tässä tapauksessa edellyttäisi vankeusrangaistuksen tuomitsemista ehdottomana. Siten mies tuomitaan teosta ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Koeajaksi määrätään kaksi vuotta.

Tuomio ei ole lainvoimainen. Ratkaisuun saa hakea muutosta valittamalla hovioikeuteen tai ennakkopäätösvalituksella korkeimmalta oikeudelta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut