Pyörävarkaille kelpaavat nyt Tampereella jopa vastaanotto­keskuksen asukkaille lahjoitetut pyörät – vs. johtaja: ”Ilmiö harmittaa ja huolestuttaa”

Ongelmaan haetaan Tampereen vastaanottokeskuksessa uutta ratkaisua Tampereen tilapalvelut oy:n kanssa. Asukkaita on myös ohjattu tekemään varkauksista poliisille rikosilmoituksia.

Tampereen vastaanottokeskus sijaitsee Kaupissa. Valokuva on otettu 14. kesäkuuta 2022.

2.9. 11:51

Aamulehti

Tampereen vastaanottokeskuksen pihasta on Kaupissa kadonnut asukkaiden käyttöön lahjoitettuja tai heidän hankkimiaan pyöriä.

Aamulehden saaman lukijavinkin mukaan varastettuja pyöriä olisi kymmeniä. Sisä-Suomen poliisin tiedossa ei ole Tampereen vastaanottokeskusta koskeva pyörävarkausmäärää.

Vastaanottokeskuksen vs. johtaja Liisa Korkatti ei ota kantaa varastettujen pyörien määrään.

Hän sanoo, että pyörien turvallinen säilytys on ongelma Tampereen vastaanottokeskuksessa. ”Ohjeena olemme antaneet asukkaille, että pyöriä säilytettäisiin osastoilla varastohuoneessa tai omassa huoneessa.”

”Kaikkien ihmisten ongelma”

Ongelmaan etsitään uutta ratkaisua Tampereen tilapalvelut oy:n kanssa. Asukkaita on myös ohjattu tekemään poliisille rikosilmoituksia varkauksista.

”Ilmiö harmittaa ja huolestuttaa. Siihen pyritään saamaan ratkaisuja”, Korkatti sanoo.

Aamulehden saamassa uutisvinkissä sanotaan varkauksien kohdistuvan yhden kansallisuuden pyöriin. ”Tämä on kaikkien ihmisten ongelma”, Korkatti sanoo.

Pyörät häviävät keskustasta ja lähialueilta

Pyörävarkausongelma on poliisin mukaan yleinen Tampereen keskustassa ja sen lähialueilla. ”Jos pyöriä on lukitsematta tai huonosti lukittuna pihassa, niin niitä häviää. Pyöristä pitäisi pitää huolta”, sanoo rikoskomisario Arto Partanen Sisä-Suomen poliisista.

Hän kertoo, että osa pyöristä häviää hetkeksi käyttöön, jotta matka joutuisi kävelyä nopeammin, ja pyöriä löytyy tämän vuoksi myös hylättynä ympäriinsä.

Lue lisää: Poliisi varoittaa pyörävarkaista Tampereen keskustassa – Katso lista paikoista, joihin pyörää ei kannata jättää valvomatta

Taparikolliset oma lukunsa

Oma lukunsa ovat Partasen mukaan pyöriä rahaa ansaitakseen varastavat. He vievät arvokkaita pyöriä. Vaikka pyörä olisi hyvin lukittu, se ei ole este ammattimaisesti toimivalle varkaalle.

”Myös taparikollisten työkalut ovat parantuneet. Rälläkällä saadaan mikä tahansa ketju poikki”, Partanen sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut