Kangasalan poliisioperaation tutkinta etenee: Tapon yrityksestä epäilty mies vangittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa – motiivina ”välien selvittely”

Käräjäoikeudessa vangittua miestä epäillään tapon yrityksestä, ampuma-aserikoksesta ja laittomasta uhkauksesta.

Sisä-Suomen poliisilla oli sunnuntaina 21.8. poliisioperaatio Kangasalan Sahalahdella.

26.8. 10:29

Aamulehti

Kangasalan sunnuntaisen poliisioperaation yhteydessä kiinni otettu, muun muassa tapon yrityksestä epäilty 37-vuotias mies vangittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa torstaina todennäköisin syin.

Rikosnimikkeinä on tapon yrityksen lisäksi ampuma-aserikos ja laiton uhkaus.

Mies otettiin poliisioperaation jälkeen sunnuntai-iltana kiinni yksityisasunnosta. Poliisin saamien tietojen mukaan henkilöllä oli ollut hallussaan ampuma-ase, jonka vuoksi poliisi varautui tehtävälle usean partion voimin.

Lue lisää: Tämä tiedetään Kangasalan poliisioperaatiosta: mies uhkaili aseella ihmisiä Sahalahdella, poliisi raskaasti varustautunut – Tutkinnassa useita rikosnimikkeitä

Tutkinnanjohtaja Jari Luoto kertoo, että kiinniotto kuitenkin sujui rauhallisesti. ”Siihen ei liittynyt mitään dramatiikkaa. Se sujui hyvin.”

Kiinniotetulla henkilöllä on aikaisempaa rikostaustaa.

Mitä?

Näin tapahtumat etenivät

Sisä-Suomen poliisilla oli sunnuntaina 21. elokuuta laaja operaatio Kangasalla. Poliisi sai iltapäivällä ilmoituksen miehestä, joka uhkaili aseella henkilöitä Sahalahdella Kangasalla.

Poliisin saavuttua paikalle epäilty uhkailija oli poistunut. Hänet tavoitettiin samana iltana yksityisasunnossa.

Poliisi pyysi tehtävän aikana paikalle saapuneita sivullisia poistumaan paikalta. Sivullisille ei aiheutunut poliisin mukaan vaaraa.

Paikalla oli silminnäkijöiden mukaan useita poliisiautoja, panssaroitu poliisiauto, ja karhuryhmä nähtiin Sahalahdella kyläkaupan pihalla.

Taustalla välien selvittely

Poliisi otti kiinni myös kolme muuta henkilöä, joiden osallisuutta tapahtumiin selvitetään. Heidät on kuitenkin Luodon mukaan jo vapautettu. Kaikkia tapaukseen liittyviä on päästy kuulemaan.

Kaikki tapauksen osapuolet ovat tuttuja toisilleen. Kuulusteltujen joukossa on sekä miehiä että naisia, ja kaikki ovat Luodon mukaan suunnilleen saman ikäisiä.

Tapahtumien keskiössä on Luodon mukaan ollut jonkinnäköinen välien selvittely.

Tapon yrityksen uhrina on ollut tämän hetkisten tietojen mukaan yksi henkilö. Hänelle ei koitunut tapahtumien kulussa minkäänlaisia vammoja.

Luodon mukaan tapauksen tutkinta on edistynyt, ja tällä hetkellä keskitytään tekniseen tutkintaan.

Syytteen nostamisen määräaika on 24. marraskuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut