Syyttäjä vaatii 15 vuoden vankeutta Helsingin Ylä-Malmin murhapolttoyrityksestä – talossa nukkuivat miehen ex-puoliso ja 2- ja 4-vuotiaat lapset

Nainen ja lapset onnistuivat pakenemaan palavasta talosta. Tuli oli vähällä levitä myös naapuritaloihin.

23.8. 10:53

Syyttäjä vaatii 15 vuoden vankeustuomiota miehelle, joka syytteen mukaan yritti murhata entisen puolisonsa ja kaksi pientä lasta Helsingin Ylä-Malmilla toukokuussa.

Syytteen mukaan mies sytytti yöllä tuleen talon, jossa nainen ja lapset olivat nukkumassa. Lapset olivat tapahtuma-aikaan 2- ja 4-vuotiaat.

Syyttäjän mukaan mies syyllistyi kolmeen murhan yritykseen sekä lisäksi tuhotyöhön. Mies tiesi syyttäjän mukaan, että nainen ja aiemmin yhdessä eläneen pariskunnan yhteiset lapset olivat talossa nukkumassa. Teko oli vakaasti harkittu ja myös toteutettu erityisen raa'alla tai julmalla tavalla, katsoo syyttäjä.

Syytteen mukaan syytetty haki läheisestä autokatoksesta kahdella kerralla halkoja, kasasi haloista nuotiot asunnon kolmen ulko-oven ja takaseinän eteen ja sytytti nuotiot palamaan. Talon takaseinustalle sytytetystä nuotiosta tuli levisi nopeasti kaksikerroksisen puutalon seinää pitkin ja eteni ulkoseinästä räystäslinjan kautta kattorakenteisiin ja talon yläkertaan.

Lapset kuitenkin heräsivät palon aiheuttamiin ääniin ja menivät herättämään äitinsä. Lisäksi naapuritalojen asukkaat tulivat auttamaan naisen ja lapset ulos palavasta talosta.

Talon katto ja yläkerran lastenhuoneena käytetty makuuhuone tuhoutuivat palossa täysin, ilmenee syytteestä.

Palo oli syytteen mukaan vähällä levitä myös viereisiin taloihin, mutta nopeasti paikalle saapunut palokunta onnistui estämään sen. Asukkaat joutuivat lähtemään kodeistaan palon leviämisvaaran ja myrkyllisten palokaasujen vuoksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut