MTV: Valkeakosken kaksoismurhaajaa syytetään yrityksestä tappaa toinen vanki lyijykynällä

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään viiden vuoden pituista ehdotonta vankeutta.

Vuoden 2019 henkirikokset tapahtuivat yksityisasunnossa Valkeakoskella 18. päivä tammikuuta. Tekijät yrittivät polttaa murha-asunnon tuhotakseen todisteita. Vainajat löydettiin, kun pelastuslaitos saapui sammuttamaan asunnossa syttynyttä paloa. Nyt toista kaksoismurhasta tuomittua syytetään uudesta vakavasta rikoksesta.

19.8. 13:53

Valkeakoskella vuonna 2019 tehdystä kaksoismurhasta tuomittua miestä epäillään uudesta vakavasta rikoksesta.

MTV Uutisten mukaan Tino Paunasaloa syytetään toisen vangin tapon yrityksestä. Välikohtaus tapahtui vuoden 2020 elokuussa Turun vankilassa, jossa mies oli suorittamassa elinkautista vankeusrangaistustaan Valkeakosken kaksoismurhasta.

Syytteen mukaan elinkautisvanki oli iskenyt lyijykynän toisen vangin silmään. Syyttäjän mukaan epäilty yritti iskeä kynän uhrinsa silmän läpi aivoihin. Syyttäjän näkemyksen mukaan uhri jäi henkiin sattumalta, koska kynä ei tunkeutunut silmää syvemmälle ja koska uhri pääsi pakenemaan. Uhrin silmä vahingoittui hyökkäyksessä pahasti, MTV Uutiset kertoo.

Tapon yrityksen lisäksi miestä syytetään samassa oikeudenkäynnissä muun muassa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, vankilan saunassa tapahtuneesta toisen vangin pahoinpitelystä ja kahdesta vahingonteosta, MTV Uutiset kertoo. Syyttäjä vaatii vangille vähintään viiden vuoden mittaista ehdotonta vankeusrangaistusta.

MTV Uutisten mukaan elinkautisvanki on kiistänyt syytteen tapon yrityksestä. Hän myöntää, että tapahtumat voidaan tulkita perusmuotoiseksi pahoinpitelyksi. Niin ikään mies kiistää virkamiehen väkivaltaisen vastustamisen ja katsoo, että kyse on vain virkamiehen vastustamisesta. Vahingonteot ja saunassa tapahtuneen pahoinpitelyn hän on tunnustanut.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus käsitteli juttua torstaina. Oikeus antaa asiasta ratkaisunsa myöhemmin.

Lue lisää: Valkeakosken raa’asta kaksoismurhasta tuomitut mielentilatutkimuksiin

Lue lisää: Valkeakosken kaksoismurhasta elinkautiset tuomiot kahdelle

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut