Mies kaiversi reikiä vessakoppiin ja tirkisteli naisia Turtolan Citymarketin wc-tiloissa – tuomittiin päiväsakkoihin

Tirkistelyn lisäksi mies oli kirjoittanut wc-kopin seinään seksuaalissävytteisiä kirjoituksia.

Mies tuomittiin julkisrauhan rikkomisesta ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon hänen tirkisteltyään naisia Turtolan Citymarketin naisten wc-tiloissa viime vuoden maaliskuussa. Arkistokuva kyseisestä Citymarketista vuoden 2019 joulukuulta.

9.8. 7:15

Aamulehti

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 57-vuotiaan miehen julkisrauhan rikkomisesta ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Mies teki tirkistelytarkoituksessa reikiä Turtolan Citymarketin naisten wc-tiloissa sijaitsevaan vessakoppiin Tampereella. Teko tapahtui viime vuonna 31. maaliskuuta. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Mies oli asettanut wc-kopin eteen lattialle lapun, jossa luki ”korjaus” ja mennyt sisälle koppiin. Seinään hän oli tehnyt oikeuden mukaan tirkistelyreikiä, josta hän näki viereiseen koppiin ja siellä vierailevien intiimialueille.

Hän oli myös kirjoittanut tirkistelyn kohteena olevan kopin seinään seksuaalissävytteistä tekstiä.

Tekijä oli viipynyt kopissa noin puolentoista tunnin ajan, jonka aikana viereistä koppia olivat käyttäneet useat ihmiset. Vain kaksi tirkistelyn kohteeksi joutunutta naista kuitenkin tavoitettiin oikeuden kuultavaksi.

Nainen järkyttyi kirjoituksesta kopin seinällä

Ensimmäinen kopissa vieraillut nainen oli huomannut kahta koppia erottavassa lastuseinässä olevan reiän, mutta oli olettanut, että viereinen koppi on sen vuoksi suljettu. Vastaavia reikiä oli ollut aiemminkin, ja niitä oli korjattu.

Toinen kopissa vieraillut nainen kertoi oikeudelle, että naisten wc-tilojen oikeanpuoleinen vessa oli ollut lukossa, ja sen edessä lattialla oli wc-paperille kirjoitettu korjausteksti. Hän oli ihmetellyt kirjoitusta, sillä yleensä korjaustekstit oli kirjoitettu tietokoneella ja laitettu seinälle.

Hän oli ottanut paperista kuvan ja mennyt viereiseen koppiin, missä hän huomasi seinälle kirjoitetut seksuaalisävytteisen kirjoituksen ja järkyttynyt. Viereisestä kopista oli kuulunut myös kolahduksia ja liikehdintää.

Nainen poistui wc-tilasta ja ilmoitti asiasta kaupan työntekijöille, jotka hakivat paikalle vartijan. Myöhemmin myös paikalle saapuneet poliisit tutkivat wc-tilat. Reikien läheisyydessä oli ollut purua.

Mies kiistää syyllisyytensä

Käräjäoikeuden tuomitsema mies kiisti tekonsa. Hän oli kertomuksensa mukaan tuntenut olonsa heikoksi ja käyttänyt kauppakeskuksen wc-tiloja. Hän kertoi menneensä naisten wc-tiloihin, sillä miesten puolella oli ollut jonoa.

Hänen käyttämässään pytyssä oli hänen mukaansa tukos, jonka hän oli korjannut. Mies oli viettänyt kopissa pitkän aikaa, sillä hän suri kertomansa mukaan ystävänsä yhtäkkistä kuolemaa ja voi pahoin. Hän kiisti kirjoittaneensa mitään tekstejä tai edes nähneensä reikiä.

Miehen oli nähty sujauttavan jotain roskakoriin poistuttuaan wc-tiloista. Myöhemmin poliisit löysivät roskakorista kynän, jota oli mahdollisesti käytetty tekovälineenä.

Oikeus ei pitänyt miehen kertomusta uskottavana ja tuomitsit hänet 55 päiväsakkoon julkisrauhan rikkomisesta ja kahdesta pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Sakoista syntyi maksettavaa 1 870 euroa. Pirkanmaan käräjäoikeuden kesäkuussa antama tuomio ei ole lainvoimainen.

Oikaisu 9.8.2022 kello 8.46: Jutussa kerrottiin alunperin virheellisesti, että Turtolan Citymarket sijaitsee Pirkkalassa. Oikea sijainti on Tampereella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut